Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SİVRİSİNEKLERDEN KORUNMA YOLLARI

SİVRİSİNEKLERDEN KORUNMA YOLLARI
Sıcak yaz günlerinde evinizdeki havayı dağıtmak için balkon kapısı ya da penceleri açtığınızda içeriye ansızın giren sinekler huzurunuzu kaçırır. Havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan sivrisineklerden kurtulmak çok da zor değil. Doğal yöntemler kullanarak sivrisinekleri uzaklaştırmak mümkün. İşte sivrisineklerden kurtulmanın doğal yolları…
Doğal bitki yağları her derde olduğu gibi sinek ve böcek derdine de deva. Kara ve sivrisinek, karınca, hamamböceği, fındık faresi ve keneleri uzak tutmak için tarçın, öjenol, limon otu, ıtır (sardunya) çiçeği ve nane yağını su ile karıştırarak spreyli bir şişeye koyun ve ihtiyacınız oldukça üzerinize püskürtün. Alternatif olarak 2 çorba kaşığı zeytinyağına 3-4 damla lavanta yağı karıştırarak cildinize sürebilirsiniz.

Cildinizde sivrisinek ya da böcek ısırığı var ise sabunlanarak duş alın. Doğal sinek kovucu ve doğal sivrisinek kovucu olarak esansiyel yağlar ya da zeytinyağı içeren doğal sabunları tercih edin.

B ve C vitamini yönünden zengin besinler sivrisineklerin çok sevmediği gıda gruplarından. C vitamini suda eriyebilen bir vitamin olduğundan vücutta birikmez, fazla terlemeyi önler, sivrisinekler de bundan nefret eder.