Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ŞİRKETİMİN KAPILARINI KAPATTIM YOLA ÇIKTIM”

“ŞİRKETİMİN KAPILARINI KAPATTIM YOLA ÇIKTIM”

Almanya’nın Köln şehrinden bisikletiyle yola çıkarak Türk kültürünü ve tarihini tanıtmayı amaçlayan Recai Pak, 33 gün boyunca pedal çevirerek Türkiye’ye ulaştı. Daha sonra İstanbul’dan 2.turuna başlayarak Bolu’ya ulaşan Gurbetçi Recai Pak, bisikletiyle Türkiye’nin 50 şehrini dolaşarak Almanya ve Avrupa’ya Türklerin hoşgörüsünü ve misafirperverliğini anlatmak istiyor.

Özel Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Almanya’nın Braunschweig kentinde doğup büyüyen 46 yaşındaki İnşaat Mühendisi Recai Pak, Köln’de bulunan kendisine ait şirketin kapılarını kapatarak bisikletiyle yollara düştü. Alman basını başta olmak üzere Avrupa medyası tarafından Türklerin yanlış lanse edilmesinden ve durumun Alman arkadaşları ile olan ilişkilerine zarar vermesinden rahatsız olan Pak, aralarında Alman arkadaşlarının da bulunduğu yaklaşık 20 kişilik bir ekip ile farkındalık yaratmak istiyor.

Bisikletine astığı dev Türk bayrağı ile yola çıkan Gurbetçi Recai Pak’a, Almanya’daki ekibi; sosyal medya yönetimi, rota bilgisi, hava raporları, konaklama yerleri ve teknik ekipman konusunda destek sağlıyor.

ÇEKTİĞİ VİDEOLARI İNSTAGRAM’DA PAYLAŞIYOR

İnstagram’da açtığı “Eyvallah Türkiyem” hesabında çektiği videoları paylaşan Pak, ilk etapta Köln’den İstanbul’a gelerek burada yabancı turistlere Türklerle olan ilişkilerini sordu. Pak, 2. turunda ise İstanbul’dan çıkarak Karadeniz, Akdeniz, Ege, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 50 şehri dolaşarak Türk kültürünü ve misafirperverliğini anlatacak.

Gurbetçi Recai Pak son turunda yeniden İstanbul’dan yola çıkıp bisikletiyle Moğolistan’a giderek, çektiği videolar ile Avrupa’ya Türk tarihini anlatmayı amaçlıyor.

İstanbul’dan başlayan yolculuğunda Bolu’ya ulaşarak, Aktaş Mahallesi’ndeki Eskop Otel’de konaklayan Recai Pak, yaptığı açıklamada, Almanya başta olmak üzere Avrupa medyasında Türkler hakkında doğru olmayan haberlerin yayınlanmasından rahatsız olduklarını ifade ederek bu yolculuğa çıkmaya karar verdiğini aktardı. Pak, “Babam 60, annem ise 55 senedir Almanya’da. Almanya’da milyonlarca Türk var. Biz, birçok konuda Almanya başta olmak üzere Avrupa medyasından şikayetçi olmaya başladık. Uzun zamandır, Türkiye’mizi negatif, kötü bir ışık altında tutuyorlar. Türk medyası ile arasındaki farkı gördüğümüz için rahatsızlığımız günden güne büyüyor. Türkiye olarak ne mültecilere yaptığımız iyiliklerimiz, ne deprem yardımlarımız, ne de pandemi ile alakalı faaliyetlerimiz Alman ve Avrupa medyalarında bir kez bile yer bulmadı. Bizler, Avrupa’yı kurtarmış durumdayız. Türkiye’den 800 bin mülteci Avrupa’ya geldi. Orada ağır sağ partiler bundan rahatsız oldu” diye konuştu.

“ALMAN DOSTLARIM İLE ARKADAŞLIĞIMIZI KURTARABİLMEK İÇİN ÇABALIYORUM”

İnşaat Mühendisi olan Recai Pak, kendisine ait şirketin kapılarını kapatıp çıktığı yolculuğunda, Alman arkadaşları ile ilişkilerini kurtarmak ve Almanya’da yansıtılanın aksine Türklerin gerçek yüzünü istediğini belirtti; “Köln’de şirketim var. İşlerim oldukça iyi ama şirketin kapılarını kapattım. Benim için son nokta; Almaya’nın turizm alanında Türkiye’yi risk bölgesi olarak vermesi oldu. Şirketimin kapılarını kapattım ve yola çıktım. Bir taraftan protesto ediyorum, bir taraftan da Alman dostlarım ile arkadaşlığımızı kurtarabilmek için çabalıyorum. Çünkü onların gördüğü haberler hakikati göstermiyor. Bu bizim arkadaşlığımıza zarar veriyor.

“TÜRKİYE’NİN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERMEK İSTİYORUM”

Artık ilgileri bu tarafa çekmek istiyorum. El birliği ile vatanımızı tanıtmak istiyorum. Kültürümüzü, misafirperverliğimizi, meşhur arkadaşlığımızı ve fedakarlıklarımızı anlatarak Almanya ve Avrupa medyasının yansıttığını değil, Türkiye’nin gerçek yüzünü göstermek istiyorum. Yurtdışında yaşayan hepimiz vatanımıza aşığız, hasretiz.”

“33 GÜN PEDAL ÇEVİRDİKTEN SONRA KAPIKULE’YE VARDIM”

33 gün boyunca yaklaşık 3 bin 300 km yol kat ederek Türkiye’ye ulaştığını ifade eden Pak, “Yolculuğa, 1 Ağustos’ta başladım. Aslında kendimi test etmek için Münih’e kadar gidecektim. Ancak yola çıktıktan sonra hemen İstanbul’u hedef aldım. Normalde 40 gündür yoldaydım ama hava olayları yüzünden bazı günlerde mola vermek zorunda kaldım. 33 gün pedal çevirdikten sonra Kapıkule’ye vardım” sözlerine yer verdi.

“ALMANYA’DA BENİM KADAR ÇABALAYAN 18 KİŞİ DAHA VAR”

Almanya’da kendisine destek veren bir ekibi olduğunu söyleyen Recai Pak, “Pedal çeviren benim ama Almanya’da benim kadar çabalayan 18 kişi var. Sosyal medya yönetimi ile ilgilenip, hükümet belediyelerle bağlantı kuruyorlar. İzmit’te 3 arkadaşım bisikletimin teknik sorunları ile ilgileniyorlar. Bisikletim için lazım olan parçayı iki gün içerisinde bulunduğum yere gönderiyorlar. Hava raporları ve rota bilgisi verenler, konaklayacağım yer hakkında bilgi verenler var. Şuan Bolu’da kaldığım oteli Alman arkadaşım Frank Schewe seçti benim için. Dün akşam buraya geldim” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DEKİ AVRUPALI TURİSTLERİN TÜRKLERİ NE KADAR SEVDİKLERİNİ GÖRDÜM”

İstanbul’a ulaştıktan sonra burada Avrupalı turistlerle konuştuğunu ifade eden Pak, Türkler hakkında çok olumlu tepkiler aldığını söyledi. Pak, İstabul’dan yola çıkarak 2. turuna başladığını ve Türkiye’nin 50 şehrini dolaşacağını belirterek, “İlk etapta, Almaya’dan İstanbul’a gelerek Türkiye’deki Avrupalı turistleri çektim. Sırp, Macar, Slovak insanlar ile konuştum ve Türkleri ne kadar sevdiklerini gördüm. Büyük grupların yanında giderek Türklerle olan arkadaşlıklarını sordum. Hepsi çok olumlu sinyaller verdi. Biz arkadaşız ama medyalar bunu göstermek istemiyor. Almanya’dan İstanbul’a gelişim arkadaşlıklarımız göstermek içindi. Şimdi 2. tura başladım. İstanbul’dan yola çıkarak 5200 km yol yapıp tekrar İstanbul’a döneceğim. Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Akdeniz ve Ege bölgesinde 50 şehrimizi dolaşarak Avrupa’ya tanıtacağım” diye konuştu.

“TÜRKLERİN MİSAFİRPERVERLİĞİNİ İSPATLAYACAĞIM”

Recai Pak, yolculuğunun son turunda İstanbul’dan Moğolistan’a kadar pedal çevirerek, burada Türk tarihini anlatacağını kaydetti; “Şubat ayında İstanbul’a döndükten sonra 3. turuma başlayacağım. Moğolistan’a giderek Metehan’ın, Cengiz Han’ın ve Atilla’nın geçtiği yollardan geçeceğim. Türklerin Osmanlı ve Selçuklular’dan daha eski tarihini anlatmaya çalışacağım. Azerbaycan ve İran üzerinden dolaşarak İstanbul’a döneceğim. Dünyaya Türklerin gerçek yüzünü, barbar olmadığını, insan haklarını çok iyi bildiklerini ve misafirperverliğini ispatlayacağız.”

“BU KADAR HOŞGÖRÜLÜ BİR HALKIN MEDYADA YANLIŞ YANSITMASINA TAHAMMÜL EDEMİYORUZ”

Son olarak Fatih Sultan Mehmet’in Bosna işgali sonrasında Bosna halkına gösterdiği hoşgörüyü örnek gösteren Recai Pak, “Bize destek olan, teşekkür etmek istediğim bir ekip var; İstanbul’da Osmanlı arşivlerinde hizmet veren arkadaşım Erkan Kırımlı’nın yardımı ile tarihimizi çok iyi anlatıyoruz. 3. turumda ziyaret edeceğim şehirleri Erkan Kırımlı seçti. Bana Fatih Sultan Mehmet’in el yazısını gösterdi. Bosna’yı işgal ettikten sonra Fatih Sultan Mehmet yazmış; “Oradaki milletin dinine, alışkanlıklarına ve düzenlerini karışmayacaksınız. Hiçbir şeye mecbur tutmayacaksınız. Tek isteğimiz; kanunlara uyum sağlamaları ve vergilerini ödemeleridir.” O kadar hoşgörülü ve ileri düşünceli bir halk olup, medyada bunun yansıtılmamasına artık tahammül edemiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Etiketler: bolu haberler