Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ŞİRKET AVUKATINDAN HURDA İDDİASINA CEVAP

ŞİRKET AVUKATINDAN HURDA İDDİASINA CEVAP
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında, Hira Şirketinin 30 Mart tarihinde, Bolu Belediyesi hurda araçları 187 bin TL karşılığında sattığını söylemişti.

Başkan Özcan’a cevap şirketin avukatı Yüksel Gültekin’nden geldi. Gültekin, Yanlış bilgi vermişler, adam gibi bilgi toplasın. Şehrin belediye başkanına yakışmaz” dedi.

Bolu Belediyesine 187 bin TL borç karşılığında araç satıldığı iddiaları hakkında cevap firmanın hukuk danışmanı Yüksel Gültekin’den geldi. Gültekin yaptığı açıklamada, “Bu toplantıyı yapma amacımız geçtiğimiz günlerde Bolu basınında, şirket hakkında çıkan haberlerdir. Hira firması gerçek değeri 40 bin TL olan araçları yüksek fiyattan satmış. Bu firma borcu karşılığında Belediye başkanının tabiri ile ‘Kakalamış’denmiştir, diğer bir iddia ise Bolu Belediyesi hiç kendisini ilgilendirmediği halde kaza geçiren bir işçiyi sigortalamış ve masraflarını karşılamış. Yani bu firma hem 250 bin TL’yi söğüşlemiş, hem de 187 bin TL’lik borcu olan bir firma gerçek değeri 40 bin TL olan araçları satarak borcunu kapatmış. Şimdi arkadaşlar, bu firmanın siyasi parti ile bağlantısını anlatayım. Şimdi bu firma Halit Musa Hatipoğlu adına kayıtlıdır, işe başlama tarihi 25.04.2013’tür. İkincisi bu firma bu tür faaliyeti yapabilmek için 16.09.2013 tarihinden Bolu Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden izin belgesi almıştır. Bu firma 22.04.2013 tarihinde bu firma ile protokol imzalamıştır. Meclis kararları da bulunmaktadır. Netice itibari ile bu firma 30.04.2014 tarihinde kapanmıştır. Firmanın buradaki işlerini Suat Güner vekil olarak takip etmiştir. Vekaletname belgeleri bulunmaktadır. Bu firma 2016 tarihinde işi fesih ediyor, iddia edildiği gibi ortağı siyasi parti yönetici değil. Resmi kurumlara göre belgelerini hazırlamış bir firma” ifadelerini kullandı.

Gültekin şöyle devam etti; “Arkadaşlar sözleşme imzalandıktan sonra bu firma, sözleşmedeki yer almayan 1 idari bina yapmıştır ve belediyeye hibe etmiştir. Hala kullanılmaktadır. Şu an yapmaya kalksanız 150 bin TL’dir. Bu sözleşmede böyle bir şey yok. İyi niyet ile bu idari binayı yaptı. Müvekkilim sosyal tesis binası yapmıştır ve bu bina hala kullanılmaktadır. İyi niyet çerçevesinde bunları belediyeye bedelsiz bırakmıştır. Kamuoyuna ve Tanju Beye duyurulur. Yanlış bilgi vermişler, adam gibi bilgi toplasın. Şehrin belediye başkanına yakışmaz. 3 elektrik trafosu çekilmiş ve bugün ki değeri 250 bin TL’dir. 5 adet trafo çekilmiştir. Ne için iyi niyetle yapmak istiyor. Ticarette bu yok mudur? Ücret almaksızın yapmıştır. Müvekkilim buraya kanalizasyon yapmıştır ve bugün ki değeri 100 bin TL’dir. Müvekkilim yukarıda saydıklarımı yapma gibi bir yükümlülüğü yoktur. Hala tesis devam ediyor. Çalışma alanı. Müvekkili buraya bin 400 metrekare 3 milyon TL değerinde kapalı çalışma alanı yapmıştır. Yapmış ve bırakmıştır. Sözleşmede ne vardı, bunlar yoktu. Ayrıca sözleşme gereği müvekkilim çok modern bir çöp ayrıştırma tesisi kurmuştur. Hala devam etmektedir. Müvekkilim firma bunu 2014’te kurmuştur. Buraya bir press makinesi kurulmuştur. Bunlar sözleşme gereği yapıldı. Belediyeye borcumu vardı bu hurdaları kakaladık ya biz. Belediyenin borcu çıktı ve sıkıştı diye kimse birilerinin onuru ve haysiyeti ile oynamayacak. İsmet İnönü’nün bir sözü vardır. ‘Bu memlekette namuslular, namussuzlar kadar çok konuşacak’ diye. Müvekkilim namusludur. Bu da işin doğrusudur ve belgeleridir. Cevapları veriyorum. Sözleşme dışında işler var. Sözleşme fesih edilirken bunlar belediyeye bırakılmıştır. Vicdansızlığa bak. Bizim borcumuzun özü 100 bin TL bile değil. Olmuş 176 bin TL. Helalleşelim 189 bin TL’lik aracı verdik. Bolu Belediye Meclisi, Encümeni, Mahkeme kabul etti. Kakalamışlar deniyor ya Bolu 1. Asliye Hukuk Dairesi belirliyor. İkimizde avukatız. Şimdi eğer diyorsa ki mahkeme kakaladı diyorsa bilemem. Bilirkişi yanlış iş yapmış diyorsa bilmem. CHP’li meclis üyeleri de var ve oy birliği ile almışlar. Onlar da kakalamışlarsa bilemem. Bizim boğazımızdan haram lokma geçmedi. Bolu Belediyesi hiç kimseden teklif falan almadı. Yalan söylüyor. Sen ihaleye mi çıktın?” diye konuştu.