Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SİNEMALAR NE ZAMAN AÇILACAK?

SİNEMALAR NE ZAMAN AÇILACAK?
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle 31 Aralık 2020 tarihine kadar kapalı kalacağı açıklanan sinema salonlarıyla alakalı yeni genelge yayınlandı. Yayınlanan genelgeye göre sinema salonlarının açılma tarihi 1 Mart 2021 olarak bildirildi.

2019’un sonlarında Çin’de başlayan, Mart 2020’de Türkiye’de görülen Koronavirüs sebebiyle birçok sektörde olduğu gibi eğlence sektöründe de bazı önlemler alınmıştı. Örneğin İçişleri Bakanlığı bu kapsamda yayınladığı genelgeyle sinema salonlarının 31 Aralık 2020 tarihine kadar kapalı kalmasına karar vermişti. İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine geçtiğimiz günlerde “Sinema Salonları” konulu ek genelge gönderdi. En son 31 Aralık 2020’ye kadar kapalı kalması kararlaştırılan sinema salonlarıyla ilgili yayınlanan ek genelgeyle birlikte “Sinemalar ne zaman açılacak?” sorusu yanıt bulmuş oldu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 1 MART 2021 OLARAK BELİRLEDİ

İçişleri Bakanlığı, sinema salonlarıyla ilgili gönderdiği genelgeye göre sinema salonları 1 Mart 2021 tarihinde faaliyete başlayacak. Alınan karara uymayanlara ise idari işlem tesis edilecek ve Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılacak. Bakanlığı resmi web sitesinde konuya ilişkin şöyle bir açıklama yer alıyor; Bakanlığımız 81 İl Valiliğine Sinema Salonları ile ilgili ek genelge gönderdi. Genelge ile 31 Aralık’a kadar faaliyetlerine ara verilen sinema salonları için bu süre 1 Mart’a uzatıldı.

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINACAK

Valiliklere gönderilen genelgede, kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken yeni kurallar ve önlemler alındığı belirlendiği hatırlatıldı. Alınan önlemler kapsamında sektörün talebi doğrultusunda sinema salonlarının faaliyetlerinin de 31 Aralık tarihine kadar durdurulması kararlaştırıldığı anımsatıldı.

Genelgede, gelinen aşamada, gerek sektörün bu yöndeki talepleri gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığıyla yapılan görüşmeler sonucunda; salgınla mücadelede alınan tedbirlerin devamının sağlanması ve desteklenmesi amacıyla sinema salonlarının faaliyetlerine 1 Mart 2021 tarihine kadar ara verilmesinin uygun olacağının değerlendirildiği ifade edildi.

Bu doğrultuda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak. Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilecek ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılacak.