Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Sinan Ay'dan Sert Açıklama

Sinan Ay'dan Sert Açıklama
Belediye – İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Sinan Ay yaptığı açıklamada, “Karacasu ve Gerede Belediyesi’nde çalışan arkadaşlarımızı baskı yapmaya başlamış, Bolu Belediyesinde yaptıkları gibi baskılarla üye yapmaya çalışmışlardır” dedi.

Ay yaptığı açıklamada, “31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Bolu halkı tercihini Tanju Özcan’dan yana kullanmış ve kutsal emaneti 5 yıllığına teslim etmiştir. Yaşanan bu değişimin ardından, 15 yıldır her türlü baskı ve mobbinge maruz kalan ve yine hükümete yakın sendikaya sadece kâğıt üzerinde üye yapılan Bolu Belediyesi çalışanlarımız, hür iradeleri ile Belediye İş Sendikamıza katılmışlardır. Ancak belediye çalışanlarımızın bu tercihleri ile büyük üye kayıpları yaşayan yandaş sendika, bir yandan ve iftiralarla kamuoyunu meşgul edip sözde adalet eylemlerini sürdürürken, diğer yandan arkasına aldığı siyasi güçle Karacasu ve Gerede Belediyesi’nde çalışan arkadaşlarımızı baskı yapmaya başlamış, Bolu Belediyesinde yaptıkları gibi baskılarla üye yapmaya çalışmışlardır.

“KAZANDIRIMLARI OLMADIĞI HALDE AİDAT KESMİŞTİR”

Öyle ki AKP’ li belediyede onlarca çalışan, Belediye-İş Sendikası ile sözleşmelerinin devam etmesine rağmen, baskı ve tehdit sonucu istifa ettirilmiş ve yandaş Hak-İş’ e bağlı Hizmet İş Sendikasına üye yapılmıştır. Bolu belediyesinde şu an baskı yapıldığını iddia edenler esas baskıyı zamanın da belediyenin ilgili kadroları ile yapmışlardır. Bu olay haftalardır birkaç gariban işçiyi kullanılarak Bolumuzun adını tüm Türkiye’ ye karşı lekeleyen malum sendikanın gerçek yüzünü ortaya çıkarmaktadır. Belediye-İş Sendikası olarak bizler, iktidar eliyle yapılan bu girişimi şiddete kınıyoruz.

Bolu Belediyesi şirketinde 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yayınlanan Toplu İş Sözleşmesi uygulanmaktadır. Hak-İş’ e bağlı Hizmet İş Sendikası bu toplu iş sözleşmesini kendileri yapmış gibi zaten uygulanacak Toplu İş Sözleşmesini imza altına almış ve Bolu Belediyesi çalışanlarına bir kazandırımları olmadığı halde aidat kesmiştir.

“BIÇAK ÇIKARIP OLAY ÇIKARMIŞLARDIR”

Yeni kurulan Bolu’yu Seviyorum şirketine işçilerin geçirilmesi sonucu malum sendika Hak-İş / Hizmet İş Sendikasının yetkisi kalmamıştır. Bolu’yu seviyorum şirketinde üyesi ve yasal yetkileri olmadığı halde siyaset yapmakta Bolu halkının tercihine karşı belediye önünde platform oluşturmaya çalışmaktadırlar. Amaçları işçi hakkı ve menfaati hiç bir zaman olmamıştır, olmayacaktır. Örneklerini sıralamak mümkündür, İstanbul’ da baskı ile üye yaptıkları işçiler, şu anda baskının kalkması ile üyelerimizin kendi tercihleri ile sendikamıza katılmaktadırlar. Bunu gören malum sendika mafyavari tavırları ile sendikamız Genel Mali Sekreteri Sn. Bayram Özkan işçilerle toplantı yaptığı sırada tüm işçiler önünde bıçak çıkarıp olay çıkarmışlardır. Bu durumu kınıyor, başkanımıza geçmiş olsun diliyoruz. Bolu belediyesi çalışanları hatta Hizmet İş Sendikasının yönetim kurulu üyeleri dâhil sendikamızı tercih etmiş olup, onların hak ve menfaatlerini korumak, daha da geliştirmek için gece gündüz durmadan çalışacağımız bir kez daha bildirir, sendikamıza hoş geldiniz diyoruz. Belediye İş Sendikası olarak Onurlu mücadelemiz tüm zorluklara ve engellemelere rağmen sürdürecek ve gerek Bolu Belediyesi’nde, gerekse ilçe ve belde belediyelerinde çalışan tüm işçilerimizin gerçek temsilcisi olarak varlığımızı sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.