Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“SIĞINMACILARIN TÜRKİYE’YE MALİYETİ 144 MİLYAR $”

“SIĞINMACILARIN TÜRKİYE’YE MALİYETİ 144 MİLYAR $”
Birtakım ziyaretler gerçekleştirmek için Bolu’ya gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret etti. Özdağ, yeni ekonomik modelle siyasete girdiklerini ve bunu iş dünyası ile paylaştıklarını belirtti.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.  Görüşlerini iş dünyası ile paylaştıklarını söyleyen Özdağ, “Anadolu Kalesi” projesinden bahsederek sığınmacılara milyar dolarlar harcandığını ve bu yüzden Türkiye’de ekonomik krizin ağır geçtiğini ileri sürdü.

Bolu TSO Başkanı Ateş ise, önceliklerinin Bolu olduğunu vurgulayarak, siyasi partilerin fikirlerini de önemsediklerini dile getirdi.

“SIĞINMACILARIN TÜRKİYE’YE MALİYETİ 144 MİLYAR $”

Genel Başkan Özdağ, sığınmacıların Türkiye’ye maliyetinin çok yüksek olduğunu vurgulayarak, “Ziyaretimize, bütün şehirlerde olduğu gibi ticaretin, sanayini, girişimin merkezinden başlıyoruz. Cumhuriyet tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşadığımız dönemde, biz Zafer Partisi olarak neoliberal politikalar ışığında, yeni planlı kalkınmaya, devlet planlama teşkilatının kurulmasına dayanan ve imalat sanayinin hem devlet eliyle hem de özel sektörün desteklenmesiyle ön plana çıkartılması gereken yeni ekonomik modelle siyasete girdik. Bu görüşlerimizi de, ziyaretler sırasında değerli iş dünyasıyla paylaşıyoruz. Aynı zamanda Sayın Başkana ve ekibine takdim etmek üzere yaptığımız bu çalışmayı bildirdim. Geçici korunan Suriyelilerin nüfus ve ekonomik maliyetlerini devlet rakamlarından hareket ederek araştırdık. Suriyeli sığınmacıların Türkiye’ye maliyeti 144 milyar $ olduğu net bir şekilde görülüyor. Bu para harcanmasaydı, Türkiye’de bugün yaşanmakta olan ekonomik kriz bu ağırlığıyla yaşanmayacaktı tabiki. Bizim Türkiye’nin önüne sunmuş olduğumuz “Anadolu Kalesi” adlı proje ile bir sene içinde 13 milyon sığınmacı ve kaçağın dönmesinin ortaya çıkartacağı ekonomik yararları da kendileriyle paylaşacağız. Örneğin kira fiyatları, gayrimenkul fiyatları, temel gıda maddelerinin fiyatları düşecek ve enflasyonda sadece sığınmacıların geri dönüşünden kaynaklı önemli gerileme olacak. Ama aynı zamanda yılda 9 milyar $ harcamaktan kurtulacağız. Biz bunları anlatınca “ya başka bir şeyiniz yok mu, biraz da ekonomiden bahsedin” diyorlar. E biz zaten ekonomiden bahsediyoruz.” şeklinde konuştu.

“SİYASİ PARTİLERİMİZİN GÖRÜŞLERİ BİZLER İÇİN ÖNEMLİ”

Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, önceliklerinin Bolu olduğunu söyleyerek, “Bolu iş dünyasının merkezi odamız. Nezaketlerinden dolayı programa buradan başlanması bizi onure etmiştir. Az önce Sayın Genel Başkan söyledi; dünyada ve Türkiye’de ekonomik bir sıkıntı var. İş dünyası, çalışanlar, patronlar bunu daha yakından hissediyor. Önemli olan bu krizden, ülkemizin ve ilimizin menfaatler kazanarak çıkabilmesi. Bu noktada siyasi partilerimizin görüşleri, fikirleri bizler için çok çok önemli. Seçim de yaklaştı biliyorsunuz. Bizler de oda seçimlerimizi bu aylarda bitirmek üzereyiz. Yeni yönetimler, yeni heyecanlar, yeni meclis üyelerimiz oluştu. Ama öznemiz Bolu. Biz öncelikle Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’yız. Her siyasi partinin fikri, Bolu’yla ilgili özelleri paylaşması bizler için çok önemli.” İfadelerini kullandı.

Etiketler: bolu haberler