Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SICAKTAN KAVRULACAĞIZ

SICAKTAN KAVRULACAĞIZ
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini duyurdu. Bolu'da bu hafta en yüksek sıcaklık 32 derece olacak.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Sert ve serin geçen kış aylarının ardından dört gözle beklenen yaz ayları geldi çattı. Hava sıcaklıklarının nasıl olacağı ise merak konusu oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine göre hava sıcaklıkları artarak, bölgemizde hafta ortasına kadar mevsim normallerinin 4 ila 12 derece üstünde seyredeceği tahmin ediliyor.

İlimizde günün en yüksek sıcaklıklarının 25 ila 32 derece arasında seyretmesi bekleniyor.

Bolu'nun 5 günlük hava tahmini ise şöyle;

27 Mayıs Cuma en düşük 10, en yüksek 25,

28 Mayıs Cumartesi en düşük 9, en yüksek 27,

29 Mayıs Pazar en düşük 11, en yüksek 31,

30 Mayıs Pazartesi en düşük 14, en yüksek 32,

31 Mayıs Salı en düşük 12, en yüksek 28 derece.

UZMANLAR UYARDI

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, sıcaklığın en yüksek olduğu 10-00-16.00 saatleri arasında güneş altında dolaşılmaması gölgede ve serin yerlerde durulması gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu. Özellikle kronik hastalar ve yaşlılar, şeker, tansiyon yüksekliği, kalp hastalığı ve akciğer hastalığı olan kişilerde değerlerin yükselmesi ve ilaç yetersizliklerinin ortaya çıkabileceği ifade edilirken, özellikle sıcak havalarda sıvı kayıplarıyla birlikte vücut direncinde düşüşler yaşanabileceği söylendi. Kıyafet seçiminde ise koyu renkli kıyafetlerin güneşi daha fazla çektiği buna bağlı olarak sıvı kaybı ile güneş çarpmalarına yol açabileceği belirtilirken mümkün olduğunca açık renkli ve tero çeken pamuklu kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiği vurgulandı.

Etiketler: bolu haberler