Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SICAK BİR İLGİ BEKLİYOR

SICAK BİR İLGİ BEKLİYOR
İzzet Baysal Vakıf Huzurevi sakinleri eski bayramları anlattı. Eski bayramlarda, herkesin bayramı bir arada geçirdiğini söyleyen, Kadriye Teyze, Hüdaverdi Amca, Fatma Teyze ve Şevki Amca, teknolojinin gelişmesinden sonra, bir telefonla bayramın kutlanmasından yakındı.


Bayramlar, özellikle yaşlılar için daha da özel günler oluyor. Yakınlarının ziyaret etmelerini isteyen huzurevi sakinleri, sıcak bir ilgi bekliyor.

HABER: ASLI AKIŞ

Eski bayramların bambaşka olduğunu yad eden İzzet Baysal Vakıf Huzurevi Sakini Kadriye Alp, “Eski bayramlar bambaşkaydı. Hareketliydi, şimdi hem hareketten kaçıyorlar, hem de yaşamı düşünüyorlar. Gezelim, tozalım, tatilin tadını çıkartalım diyorlar. Telefonlarla gönül alıyorlar, bayram böyle geçiyor. Her bayramda bir sofra kurulurdu, bir hareket olurdu öyle geçerdi. Hep bir arada bayramı kutlardık.” dedi.  

Hüdaverdi Özgüven ise, teknolojiden şikayetçi. Bayramların artık bir ‘alo’dan ibaret olduğunu söyleyen Hüdaverdi Amca ise, “Eski bayramlar eskide kaldı. Teknoloji bayramları yok etti. Ben ondan biliyorum. Yine de insanlar bayramı yapıyorlar. Örneğin, İstanbul bir gidiyor, ne için bayram için, onlar sadece bunu kutluyorlar. ‘Alo baba, bayramın kutlu olsun’ gayet kolay geliyor bu şekilde yapmak, kutluyor. Teknoloji onları o şekle soktu. Bizler için değil de, onlar için bayramlar bir ‘alo’dan ibaret. Ben bu durumu teknolojinin ilerlemesine bağlıyorum. Eski bayramların bir tadı vardı, şimdi o kalmadı.” diye konuştu.  

Fatma Yılmaz, böyle özel günlerde, yakınlarının yüzünü görüp dertleşmek istiyor. Yılmaz, “Eski bayramlarla şimdiki bayramlar arasında çok fark var. Eski bayramlar artık geride kaldı. Şimdi herkesin elinde bir telefon, ‘bayramın kutlu olsun’. Biz de çocuklarımızı akrabalarımızı görmek istiyoruz. Eskiden onlarla bir sofra kurulurdu, yemek yenilirdi, bizler de mutlu olurduk, büyükanne olarak, büyükbaba olarak. Ama artık onlar yok. Şimdi, bayramın kutlu olsun, bayramın hayırlı olsun bitti. Bize onların yüzünü görmek istiyoruz, bayram diye. Ben memnun değilim. İşlerini telefonla hallediyorlar. Biz görmek istiyoruz yüzlerini. Halleşip, dertleşmek istiyoruz bayram diye. Birbirimize sarılmak istiyoruz.” dedi.

Şevki Çelik de eski bayramları arayanlardan. Çelik huzurevinde mutlu bir yaşam sürdüğünü ancak, bayram gibi özel günlerde yakınlarından ilgi beklediğini ifade etti. Çelik şöyle konuştu; “Ben seçimi kendim yaptım, eşimle birlikte buraya geldik. Burada olmaktan mutluyum. Müdür beylere, vali beye teşekkür ederim. Eski bayramlardan soracak olursanız, aradan çok zaman geçti, onlar bunları arattırıyor. Allah her şeyin hayırlısını eylesin. Ben küçüklüğümden beri mutluluğu tadamadım. İleri dönük de inşallah burada tatma ümidim var. Bir torunum var, evlendirdik. Düzce’de ambulansta çalışıyor, sağlık memuru, evlendi, eşi de aynı. İnşallah bu bayramda onlar gelir. Hele ki, anneannesine çok telefon eder, selam yollar, memnunuz.

Telefonlar çıkalı ben eski bayramlarla şimdiki bayramların aynı olduğuna asla inanmıyorum. Gelen yok, giden yok. Ama buna da şükür. Burada olduğuma da çok şükür. Burası son durak, inşallah kabirde rahat ederim. Herkes bunu beklemek zorunda, zamanı geldi, yaş ilerledi.

Olduğum yerden memnunum, ailemle beraberim, müdür beyler yardımcı oluyorlar. Her ikisi de bundan sonrası da Allah kerim, çok şükür.”