Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SERVET VERGİSİ AYRINTISI DİKKAT ÇEKTİ

SERVET VERGİSİ AYRINTISI DİKKAT ÇEKTİ
SOL Parti Bolu İl Başkanı Dilara Kurtuluş, “Zenginlerin Değil Halkın Programı” başlıklı ekonomi programını değerlendirdi. Kurtuluş; “Kamucu halkçı bir ekonomi planı sunuyoruz. Sadece ekonomik plan noktasında değil; gelecek seçimlerdeki görüşlerimizi, siyaset anlayışının örgütlenmesini topluma anlatacağız. Servet vergisi ile gelir adaletinin sağlanmasının hedefliyoruz” dedi.

Haber: Aslı Akış- Oğuzhan Eke

SOL Parti, "Zenginlerin Değil Halkın Programı" başlıklı ekonomi programını açıkladı. "Kamucu ve Eşitlikçi Ekonomi Modeli"nin çözüm başlıkları arasında servet vergisi, temel gelir, tiksindirici dış borç reddi ve kamulaştırma gibi öneriler sunuluyor. Ülkedeki zenginlerin daha yüksek miktarlarda vergi vermesini hedefleyen öneriye göre, emekçilerin ödediği dolaylı vergiler azaltılarak zenginlerden zamana yayılan bir biçimde daha yüksek vergi alınacak.

“KAMUCU HALKÇI BİR EKONOMİ PLANI SUNABİLİRİZ”

SOL Parti Bolu İl Başkanı Dilara Kurtuluş, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin ekonomik göstergelerin iyi olacağı söylemlerini eleştirerek; “AKP’nin sözde atanmış ekonomi bakanları ortaya çıkıyor ve sürekli halkı oyalayan ‘Türkiye ekonomisi iyi’ olacak şeklinde sözler sarf ediyor. İnsanlarda da bu durum maalesef yerleşmiş durumda ‘battık daha ne olabilir’ şeklinde ve buradan çıkamayız düşüncesi hakim. Biz de 10 maddeyle birlikte çözüm önerisi sunuyoruz. Hayır, bu imkânsız değil, bu sözlere kanmak zorunda değiliz, gerçekçi bilimsel yöntemlerle bu süreçten çıkabiliriz, kamucu halkçı bir ekonomi planı sunabiliriz diyoruz.” şeklinde konuştu.

“ÖZELLEŞTİRİLEN KAMU KURUMLARI TEKRAR KAMULAŞTIRILSIN”

Partisinin açıkladığı ekonomi programının maddelerine ilişkin bilgi veren Sol Parti İl Başkanı Dilara Kurtuluş; “Öncelikle ilk ve en önemli olanlardan bir tanesi bizim kamulaştırma talebimiz, daha önceden Türk Telekom gibi varlıların tekrar devlete geçmesi ve kamu kaynaklarının burada da yandaşlara, beşli çeteye, diğer AKP’liler dağıtılması değil gerçekten emekçilere halka dağıtılması yönünde şekillendi” diye konuştu.

“EKONOMİ PROGRAMIMIZI TOPLUMA ANLATACAĞIZ”

Ekonomi programlarını toplumun her kesimine anlatacaklarını belirten Kurtuluş; “Bolu’da dahil olmak üzere bu maddeleri anlatmaya çalışacağız. Bu maddeleri anlatmak için çokta zorlanacağımızı düşünmüyorum. O kadar gerçekçi ve hayatın içinden ki zenginlerden alınıp yoksul halka verilmesi nasıl halka zor anlatılabilir ki zaten. Merkez ilçelerde dahil olmak üzere Bolu’nun neredeyse bütün ilçelerine gidip esnaf ve öğrencilerle, işçilerle tek tek görüşüp anlatmak istiyoruz. Sadece ekonomik plan noktasında değil. Gelecek seçimlerdeki görüşlerimiz, siyaset anlayışının örgütlenmesi noktasında her yerde paylaşacağız. Bunu da kapı kapı gezerek yapacağız.” İfadelerini kullandı.

“BİLGİNİN ERİŞİMİNİN ÜCRETSİZ VE TEMEL İHTİYAÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

“SOL Parti’nin sunduğu ekonomi modelinde yer alan “internete ücretsiz ulaşılacak” önerisini değerlendiren Kurtuluş; “ İnternete ulaşım konusu en çok pandemi döneminde ortaya çıktı. Uzaktan eğitimin başlamasıyla birçok öğrenci bırakın interneti Telefon, laptop masa üstü bilgisayara sahip değildi ki internete erişim sağlayabilsin, derslerini yapbilsin ve ödevlerini yapabilsin. Bu süreç pandemi ile birlikte daha da aşikar oldu. Dolaysıyla bizim burada söylemek istediğimiz bilginin erişiminin ücretsiz ve temel ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Tıpkı eğitimi, ulaşım, sağlık gibi temel bir hal olarak görüyoruz.  Devlet tarafından kamucu bir anlayış olsaydı bu kadar fahiş fiyatlarla internete erişim imkanı olmazdı.”  Dedi.

SOL PARTİ’NİN “KAMUCU VE EŞİTLİKÇİ EKONOMİ MODELİ”NİN ÇÖZÜM BAŞLIKLARI:

*Özelleştirilen tüm kuruluşlar yeniden kamulaştırılacak.

*Kamu hizmetlerinin ticarileşmesi son bulacak.

*Tiksindirici dış borçlar ödenmeyecek.

*Herkese yurttaşlık temel geliri ödenecek.

*Servet vergisi uygulanacak.

*Katılımcı bütçe uygulanacak.

*Planlı ekonomi ve yaygın kamu yatırımlarıyla işsizlik önlenecek.

*İnternete ücretsiz ulaşılacak.

*Yoksulluk ortadan kaldırılacak.

*Döngüsel ekonomiye geçilecek.

*Yurtdışı sermaye akımlarına denetim getirilecek.
Etiketler: bolu haberler