Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“SENİ SÜRERİM DEVRİ BİTTİ”

“SENİ SÜRERİM DEVRİ BİTTİ”
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, dayatma döneminin sona ereceğini ifade ederek, “Belediye çalışanlarına kabadayılık yapmaya gelmiyorum. Dediğim olmazsa ‘seni sürerim’ devri bitti. Böyle bir dünya yok” dedi.


Seçim çalışmalarını sürdüren Tanju Özcan, Bolu Belediyesi Şantiyesinde bulunan tüm birimlerdeki işçilerle bir araya geldi. Mesai saati başlamadan önce işçilere simit ikram eden Özcan, belediye işçilerinin sıkıntılarını dinledi.

“EN BÜYÜK İŞVEREN BELEDİYE OLACAK”

Bolu Belediyesinin üreterek büyüyeceğini ifade eden Özcan, “Üreten belediye olacağız. Ürettiğimizi satacağız. Üniversitelere, başka belediyelere hizmet satacağız. Pastayı genişleteceğiz. Bolu’nun en büyük işvereni Bolu Belediyesi olacak. Sattığımızla istihdam yaratacağız. Böylelikle giderek büyüyeceğiz” diye konuştu.

“ÜCRETLERİ BİRLİKTE BELİRLEYECEĞİZ”

Belediye işçilerinin ücretlerini yapacakları çalışma ile birlikte belirleyeceklerini açıklayan Özcan, “Son 15 yılda sendika zayıfladıkça ücretler ve haklarda azalma oldu. Belediye başkanı elinde güçlü bir grev sopası olan sendikayı karşısında görmezse ücretlerde azalma devam eder. Sendika güçlenecek ki sonrasında ücretlerde artmalar olacaktır. Bu konuda şeffaf olacağız. Sendika ile toplu iş görüşmesi yapacağız. Bütçeyi açıklayacağız. Beraber belirleyeceğiz.

Eski kazanımlarımızı geri almaya gayret edeceğiz. Toplu sözleşmeden önce güncelleme yapacağız. Artan enflasyona göre belediye hizmetlerine zam yapıyorsanız belediye personeline de aynı şekilde zam yapmanız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“KADRO SAYISINI ARTTIRACAĞIZ”

Belediye’deki işçi kadrosunu arttıracaklarını söyleyen Özcan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Kadrolu işçi sayısı daha önceki yıllarda belediye çok fazlaydı. Şimdi kadrosuz işçi sayısı çok var. İşçilere kadro sözü verilerek belediyenin şirketlerine geçirildi. Biz bunu yapmayacağız. Kadrolu işçi sayısını arttıracağız. Kadrolarımızı aldıkça En kıdemli olandan başlayarak kim olduğuna bakmaksızın kadroya geçireceğiz.”

“KABADAYILIK YAPMAYA GELMİYORUM”

Bolu Belediyesinde 15 yıldır dayatma dönemi yaşandığını ifade eden Özcan, “Bolu’da dayatma dönemini bitireceğiz. Uygulamada sıkıntı yaşamamak için karar alınmadan önce fikir soracağız. Esnafa, belediye çalışanlarına kabadayılık yapmaya gelmiyoruz. ‘Benim dediğim olacak, olmazsa seni sürerim’ devri bitti. Yok böyle bir dünya” şeklinde konuştu.