Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SEMAZEN ETLİ EKMEK

SEMAZEN ETLİ EKMEK
Konya’nın meşhur etli ekmeği Bolu halkının damak zevkine Kılıçaslan Mahallesi No: 114 adresinde yer alan Semazen Etli Ekmek’te sunuldu.
Bolu ve bölge halkına Konya’nın dünyaca ünlü Etli Ekmeğini aynı tat ve lezzette sunmak için işletmelerine özel Konya Fırını yaptırdıklarını ve yaptıkları etli ekmeğin ununu ve ustasını Konya’dan getirdiklerini belirten işletme sahibi Ercan Aşkın; “ Konya’nın meşhur etli ekmeğini aynı tat ve lezzette Bolu halkı ile buluşturduğumuz için mutluyuz” dedi. 
FIRIN, USTA VE UN KONYA’DAN
İşletmelerinde yaptıkları etli ekmek için özel olarak Konya’dan fırın getirdiklerini ve ununun da sadece Konya’da üretilen iki çeşit undan olduğunu belirten işletme sahibi Aşkın; “bu lezzeti yakalamak için hiçbir maliyetten kaçınmadık. Fırınımızdan tutun kullandığımız una kadar Konya yöresine özgü ürünler. Ustamızı da Konya’nın en meşhur lokantalarından birinden transfer ettik. Bolu halkına en ferah mekânda en lezzetli etli ekmeği sunmak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık. Yine aynı şekilde kullandığımız et ürünlerinde de her hangi bir katkı maddesi kullanmadığımızı tamamen yerli üreticilerle çalıştığımızı bilmenizi isterim” ifadelerini kullandı.  
TEK ALTERNATİF ETLİ EKMEK DEĞİL
İşletmelerinde etli ekmeğin yanı sıra yine Konya yöresine ait bıçak arası, Mevlana çeşitleri olduğunu belirten Aşkın “ etli ekmeğin yanı sıra kuzu tandır, dana kavurma, sac kavurma, patlıcan kebabı, kuru fasulye ve İzmir köfte seçeneklerini de misafirlerimize sunmaktayız. Aynı zamanda olmazsa olmazlarımızdan biri de kendimize has yaptığımız bamya çorbası da misafirlerimizin beğenisine sunmuş bulunmaktayız. Tüm misafirlerimize bizleri tercih ettikleri için teşekkür ederiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.