Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Selahattin Ayen " Bakkalları işsiz bırakıyorlar "

Selahattin Ayen
Bolu Bakkallar Şekerciler ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Selahattin Ayen, bakkalların 600 yıllık bir gelenek olduğunu belirterek" Türkiye'de marketlerin çoğalmasıyla birlikte bakkalların sayısı her geçen gün azaldı. Market zincirleri mahallelerimize ve şehirlerimize hiç bir kural tanımadan saldırıyor. Böyle olunca ekmeğimizi elimizden aldılar. Bizi işsiz bırakıyorlar. İşsiz bıraktıkları içinde evimize ekmek götüremez olduk. "dedi.
Haber: S.Sevgül Kaba 

Bolu Bakkallar Şekerciler ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Selahattin Ayen, Bolu'da 100 üzerinde bakkalın bakkallarını  markete çevirmek zorunda kaldıklarını söyleyerek , "Marketler haksız rekabet ortamı yaratıyor.  Bu marketler yüzünden  bakkalların  ciroları çok düştü. Bu marketler de aynı ürünler aynı fiyata veriliyor ve kartelleşme oluşuyor. Kendi aralarında haksız rekabeti yaratıyorlar. " ifadelerini kullandı. 

2005 yılında Türkiye'de olmayan bir şeyi yaptık
Selahattin Ayen, " Bakkallar odası olarak bu günlere dikkat çekebilme adına 2005 yılında  bu şehirde bir yürüyüş yaptık. Yürüyüşün amacı sıkıntılarımızı dile getirmek ve idarecilerimizi ileriye dönük olarak uyarmaktı. Ama o yürüyüş çok farklı şekilde algılandı. Sanki zincir marketler bakkallara karşı kuruluyormuş havası estirildi. Biz bunun için yapmadık. İlerisi adına uyarabilmek için,  bu marketlerin  küçük esnafı etkileyecek şekle geleceğini  gördüğümüz için yaptık" dedi.  

Ayen , bu yapının korunması lazım diyerek, " Bu kültürü yok etmek istiyorlar. Biz bu kültürü yok edersek vatandaş büyük marketlere gittiğinde cebinde kartı veya parası yoksa alamadığı şeyleri seyreder. Bakkallarımızı yok etmenin kimseye faydası olmaz zararı olur. bu yapının korunması lazım" ifadelerini kullandı