Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ŞEKER HASTALIĞINA AMELİYATLI ÇÖZÜM

ŞEKER HASTALIĞINA AMELİYATLI ÇÖZÜM
Bolu İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesinde Türkiye’de nadir merkezlerde yapılabilen Şeker Hastalığı Ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.

BOLU’DA BİR İLK

11 yıldır günde 4 defa insülin iğnesi kullanan 28 yaşındaki Turgay Kayabaş adlı hastaya Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesinde şeker hastalığı ameliyatı ( Transit Bipartition) yapıldı. Ameliyat Hastane Başhekim Yardımcısı ve Genel Cerrahi Uzmanı olan Op. Dr. Kahraman Dinler koordinatörlüğünde, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güneş Tekten ile gerçekleştirildi.

11 YILLIK ŞEKER HASTALIĞINDAN AMELİYAT İLE KURTULDU

Başarılı geçen ameliyata ilişkin bilgi veren Op. Dr. Güneş Tekten; “Bağırsaklar vücudun en büyük hormon fabrikasıdır, ameliyatta mideyi küçültüyoruz ve ince bağırsağın son kısmını mide ile birleştiriyoruz. Bu sayede hastanın hormonlarını aktif hale getirmiş oluyoruz ve Tip 2 şeker hastalığını hormonal olarak tedavi ediyoruz. Hastamız Turgay Bey, 11 yıldır günde 4 defa toplam 92 ünite insülin iğnesi kullanıyordu. Ameliyattan hemen sonra insülin iğnelerini kullanmayı bıraktı. Hastamızın yemekten sonra şekeri insüline rağmen 400’ün üzerine çıkarken, ameliyattan sonra 200’ün üzerine çıkmadı. Hastamızın kolesterol seviyesinde 10 günde 5 kat düşüş oldu. Bu ameliyat ileri cerrahi tekniği gerektiriyor ve Türkiye’de nadir merkezlerde yapılıyor. İnsülin iğnesi kullanan Tip 2 şeker hastalarını genel cerrahi polikliniğine davet ediyoruz” dedi.

TÜM ŞEKER HASTALARINA TAVSİYE ETTİ

Şeker hastalığı ameliyatı olan Turgay Kayabaş ise; “11 yıldır insülin iğnesi kullanmaktan yorulmuştum. Yemek yemekten korkuyordum. Sık sık su içip idrara çıkıyordum. Ameliyattan önce 107 kiloya kadar çıkmıştım, ameliyattan yaklaşık iki hafta sonra 95 kiloya düştüm ve fazla kilolarımdan kurtuldum. Ben Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesindeki doktorlarıma güvendim ve ameliyat oldum. Çok şükür sağlığıma kavuştum. Benimle aynı kaderi paylaşan şeker hastalarına tavsiyem; hiç beklemeden Genel Cerrahi Polikliniğine başvurup tedavi olmalarıdır” şeklinde konuştu.