Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ŞEHİT BÜLBÜL’ÜN KARA LASTİKLERİ GEREDE’DE

ŞEHİT BÜLBÜL’ÜN KARA LASTİKLERİ GEREDE’DE
Gerede Meslek Yüksekokulu’nun Yaşayan Ayakkabı Müzesi’ne 12 Ağustos 2017 Cumartesi günü Trabzon’un Maçka ilçesinde PKK’lı teröristler ve güvelik güçleri arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden şehit Eren Bülbül’ün giydiği kara lastiklerde eklendi.

Bölüm Başkanı Nurettin Akçakale “Şehidimizin ayakkabılarının Yaşayan Ayakkabı Müzesi için elimize geçmesini sağlayan Adnan Menderes Bey’e, Abisi Arif Bülbül ve ailesine çok teşekkür ederiz” dedi.

Bölüm Başkanı Nurettin Akçakale’nin girişimleri ile kurulup her geçen gün ilgisini sürdüren Müze, birçok ünlünün ilgi odağı olmaya başladı. Bünyesine her geçen gün ünlü birisinin ayakkabısını ekleyen Müze, Gerede’nin ismini de duyurmaya devam ediyor.

Daha önce 1,5 metre boyunda 222 numara dev ayakkabının sergilendiği Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Gerede Meslek Yüksekokulu Yaşayan Ayakkabı Müzesi’nde, halk arasında ‘Çarşamba’ yada ‘Külhanbeyi’ ayakkabısı olarak bilinen türün, giyilebilir en küçük ayakkabısı da sergilenmeye devam ediyor.

Samsun’daki Mitat Ayakkabı adlı bir firma tarafından üretilen ve Gerede Meslek Yüksekokulu’na armağan edilen 17 numara ayakkabı, giyilebilir en küçük ayakkabı unvanına sahip bulunuyor. Yaklaşık 5 desimetrekare deriden imal edilen ayakkabının sayası hakiki dana derisinden, tabanı ise neolit malzemeden oluşuyor. Tek parça sayadan özel olarak üretilen ayakkabı, yumurta topuk ve sivri burun özelliklerine sahip bulunuyor. Gerçek ölçülerde giyilebilir en küçük ayakkabı unvanına sahip olan ayakkabı ancak 3 aylık bir bebeğin ayağına olabiliyor.

Özel tasarım en küçük ayakkabı, halen Yaşayan Ayakkabı Müzesi’nde sergilenen 1,5 metre boyundaki 222 numara ayakkabı ile bir araya getirildiğinde ilginç ve seyirlik bir görüntü ortaya çıkarıyor.