Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ŞEHİT AİLELERİMİZ VE GAZİLERİMİZ ONURUNA YEMEK VERİLDİ

ŞEHİT AİLELERİMİZ VE GAZİLERİMİZ ONURUNA YEMEK VERİLDİ
Bolu Valisi Ahmet Ümit ile eşi Şengül Ümit Hanımefendinin ev sahipliğinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında; Aziz Şehitlerimizin yakınları, kahraman Gazilerimiz ve gazi yakınlarımızın onuruna yemek programı düzenlendi.

Düzenlenen yemek programına Bolu Valisi Ahmet Ümit ile eşi Şengül Ümit, Tugay Komutan Vekili P.Kd. Albay Merdin Kışkan, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, İl Emniyet Müdür V. Mustafa Güntekin İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, daire müdürleri, Şehit yakınları, Gaziler ve Gazi yakınları katıldı.

Şehit aileleri ve Gaziler onuruna verilen yemekte Vali Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit, şehit yakınları ve Gaziler ile sohbet ederek taleplerini dinlediler.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından yapılan yemek duasının ardından Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla konuşmalarını yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “107 yıl önce müstevlilerin başımıza açmış oldukları gailelerin sonucunda kahramanca onları Ege’nin serin sularına gömen, bir kez daha onlara derslerini veren, dünyanın en zengin gönüllü ecdadımızın yazmış oldukları şanlı tarih neticesinde bugün şerefle, onurla, gururla yâd ediyoruz. Cenab-ı Allah hepsine gani gani rahmet eylesin.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, vatanın ve milletin, bekası için canlarını feda eden yüz binlerce vatanperver milli kahramanın mücadelelerinin sonucudur . Çanakkale; Canlarını hiçe sayarak 'Çanakkale geçilmez' dedirten, kahraman Gazilerimizin ve aziz Şehitlerimizin şahs-ı manevilerinde  yüce milletimizin ; vatan, bayrak, istiklal ve hürriyetleri uğruna neler yapabileceğini tüm dünyaya bir kez daha gösterdikleri gündür.

Sizler Vatanımızın bekası, birlik ve beraberliği için hiç düşünmeden canını feda eden fedakârlığın ve kahramanlığın simgesi Âziz Şehitlerimizin emanetlerisiniz. Şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz onur kaynağımız ve toplumsal güvencelerimizdir. Bizler şehitlerimizin hakkını ödeyemeyiz. Bu vatan için canlarını feda eden şehit yakınlarımızın ve kahraman gazilerimizin sorunlarıyla ilgilenmek, dertlerine derman olmak hepimizin öncelikli görevimizdir" dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit ile Şengül Ümit’in misafirleri uğurlamasıyla program sona erdi.
Etiketler: bolu haberler