Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURUNA İFTAR VERİLDİ

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURUNA İFTAR VERİLDİ
Bolu Valisi Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit tarafından şehitlerimizin aileleri ile kahraman gazilerimiz ve aileleri onuruna iftar verildi. Konuklarıyla yakından ilgilenerek sohbet eden Vali Ümit ile eşi Şengül Ümit, konuklarına iftar yemeğine teşrifleri dolayısıyla teşekkür etti.

Şehit yakınları ve Gaziler onuruna verilen iftar yemeğine Bolu Valisi Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit, Tugay Komutan Vekili Piyade Komando Albay İslam Can, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Cemal Keskin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdür V. Seçkin Özgen, Şehit yakınlarımız, Gazilerimiz ve aileleri katıldı.

 İftar öncesinde Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapıldı. Ardından Akşam ezanının okunması ile davetliler oruçlarını açtı.

“SİZLERİN HER DAİM YANINIZDA VE EMRİNİZDEYİZ”

Hep birlikte açılan iftarın ardından yapılan dua sonrası konuşma yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan böylesine anlamlı bir ayda ve mübarek Kadir Gecesi arifesinde sizlerle aynı sofrada buluşmaktan şahsım ve milletimiz adına büyük onur ve gurur duyuyorum. Sizler bize şehitlerimizin emanetisiniz. Sizlerin her daim yanınızda ve emrinizdeyiz. Devletimizin ve milletimizin üzerinden dualarınızı esirgemeyiniz.

“ŞEHİTLİK VE GAZİLİK RUHUNU EN İYİ BİLEN VE ÖZÜMSEYEN MİLLETİN EVLATLARIYIZ”

Şehitlik ve gazilik ruhunu en iyi bilen ve özümseyen yüce bir milletin evlatları olarak bu bilince sahip olmak; hiçbir dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede büyük bir şereftir. Aziz Şehitlerimizin şahsı manevilerinde ülkemize gaziler ve şehitler kazandıran tüm muhterem annelerimizi, babalarımızı, tüm gazilerimizi, şu an da görevi başında olan tüm güvenlik güçlerimizi şükranla selamlıyorum. Rabbim sizlerle birlikte nice Ramazanlara ve bayramlara erişmeyi O birlik ve beraberlik içerisinde, hepimize nasip ve müyesser eylesin.” şeklinde konuştu.

“KAHRAMANLARIMIZIN AZİZ HATIRALARIYLA BÜYÜMÜŞ NESİLLERİZ”

Vali Ümit, yüzyıllardır her türlü taarruza rağmen Türk milletinin her devirde var olabilmesinin bir şifresi olduğuna işaret ederek; “Malazgirtten Miryekefelona, Niğboludan Kosovaya, Mercidabıktan Mohaça, Sakaryadan Dumlupınara, Koreden Kıbrısa, Afrinden İdlibe, Doğudan Güneydoğuya terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da hayatlarını ortaya koyan şanlı gazilerimizi şükran ve minnetle, bu uğurda canlarını feda eden ve kadimden itibaren bu toprakları bize vatan kılan kahraman ecdadımızı ve âziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Hayatta olan tüm kahraman gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.

Dünyanın 34 farklı ülkesinde 78 şehitliği olan bir milletiz. Bizler Balkan Savaşı'ndan Çanakkale'ye, Mısır ve Suriye'den Galiçya'ya, Kafkas Cephesi'nden İstiklal Harbi'ne kadar coğrafyamızın dört bir köşesinde mücadele eden kahramanlarımızın aziz hatıralarıyla büyümüş nesilleriz. İşte yüz yıllardır her türlü taarruza rağmen, Türk Milletinin her devirde var olabilmesinin çok mühim bir şifresi bulunmaktadır. O şifre şehitlik ve gazilik ruhudur.

Aziz milletimiz şanlı zaferlerle tarihin akışını değiştirirken, “ölürsem şehit, kalırsam gazi” inancıyla; “Bir dileğim var ölüm isterim,

Orduma gazi dedi peygamberim...”

Muştusuyla büyük mücadeleler vermiş, Bayrağını, vatanını ve istikbalini canı pahasına korumuş, bizlere kahramanlıklarla dopdolu bir tarih emanet etmiştir.

“HAİNLERE HİÇBİR ZAMAN FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

Bin yıldır bu topraklarda kanlarıyla, canlarıyla, alın terleriyle bedel ödemiş bir milletin evlatları olarak aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin kutsal emanetlerine, aziz vatanımıza, şanlı bayrağımıza, kutlu inancımıza, kadim kültürümüze ve medeniyetimize ilelebet sahip çıkarak birlik ve beraberlik içerisinde, birbirine her zamankinden daha fazla kenetlenmiş bir şekilde ülkemizin üzerinde kara bulutlar estirmek isteyen elleri kanlı güruhlara, hainlere hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz.” dedi.

Samimi ve duygu dolu anların yaşandığı iftar programı Vali Ahmet Ümit ve Eşi Şengül Ümit’in Şehit aileler, gaziler ve aileleriyle musafahalaşması ve konuklarını uğurlamalarıyla sona erdi.

Etiketler: bolu haberler