Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarında indirim

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarında indirim
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarında uygulanan tavan ücrette yaklaşık yüzde 30 indirime gitti. Buna göre, eski tarifeye göre 200 TL olan bilet 150 TL'ye, 500 TL olan bilet ise 375 TL'ye satılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, düzenlemeyle vatandaşların daha uygun fiyatlarla yolculuk yapabilmesini sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Haber: Aslı AKIŞ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, koronavirüs sebebiyle yolcu taşımacılığında tavan ücret tarifesi oluşturmuştu. Kovid-19 tedbirlerinde normalleşme takvimine girilmesiyle daha önce 31 Temmuz'a kadar uygulanacağı bildirilen tebliğde değişikliğe gitme kararı aldı. Yeni düzenlemeyle, tarifede yaklaşık yüzde 30 indirime gidildi.

BİLET FİYATLARI 70-375 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

Yurt içi taşımacılıkta 101 ile 115 kilometre arasına 100 lira olarak belirlenen tavan ücret, 70 liraya indirildi.

Önceki tarifede 500 lira olan 2 bin kilometre ve üzeri ücreti de 375 liraya çekildi.

Ücret tarifesi kilometre aralıklarına göre, 70 lira ile 375 lira arasında düzenlendi.

Kararın uygulamaya geçmesiyle daha önce 301-350 kilometrelerde 150 lira olan tavan fiyat 110 liraya, 901-bin kilometrelerde 250 lira olan tavan fiyat ise 185 liraya düştü.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, normalleşme sürecinin Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon içinde yürütüldüğünü belirterek, beklenen sonuçları almaları nedeniyle yeni bir düzenlemeye gideceklerini bildirdi.

Vatandaşların haklarını korumak için gereken tüm düzenlemeleri geciktirmeden yaptıklarını vurgulayan Karaismailoğlu "Bu tebliği de yayımlayarak vatandaşlarımızın daha uygun fiyatlarla yolculuk yapabilmesini sağlayacağız. Hatta sürecin seyrine göre mevcut tebliğin 31 Temmuz'dan önce yürürlükten kaldırılması ve tavan-taban fiyat uygulamasına son verilmesi de mümkün." dedi.