Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI BELLİ OLDU

SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI BELLİ OLDU
Yüksek Seçim Kurulu 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde uygulanacak yasakları açıkladı. Yayın organları saat 18'e kadar seçim sonuçlarına ilişkin haber, tahmin ve yorum yapamayacak. Alkol satışı yapılamayacak. Eğlence mekânları kapalı olacak.

HABER: ASLI AKIŞ

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimde uygulanacak kurallar, oy kullanma saatleri ve bir sandık bölgesindeki seçmen sayısını belirlediği kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, yayın organları seçim günü saat 18'e kadar seçim ve seçim sonuçlarına ilişkin haber, tahmin ve yorum yapamayacak.

Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak. YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Oy verme günü emniyet ve asayişi korumakla görevli personel dışında kimse silah taşıyamayacak.

SEÇİM GÜNÜ UYGULANACAK YASAKLAR

Seçim günü saat 06.00’dan gece 24.00’a kadar alkollü içki satışı yasak olacak.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında yerleşim yerlerinde kimse silah taşıyamayacak.

YSK’nın kararlarına göre saat 18.00’a kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin haber tahmini ve yorum yapılması yasak olacak.

SEÇİM GÜNÜNE İLİŞKİN BAZI UYGULAMALAR

Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.

Seçim günü saat 18.00’dan sonra düğünler yapılabilecek.

Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise YSK tarafından seçime ilişkin verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Saat 21.00’den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecek.

İKİNCİ TURA KALIRSA SEÇİM TARİHİ 28 MAYIS

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde hükümler 28 Mayıs’ta da uygulanacak.  Bir sandıkta oy kullanacak seçmen sayısı ile ve ilçelerde 360 ila 380 kişi olacak. Köylerde seçmen sayınının 400’ü aşmaması halinde bir sandıkta oy kullanılabilecek.  

NE ZAMAN OY KULLANILABİLECEK?

YSK’nın oy verme saatlerine ilişkin kararına göre; Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy verme günü olan 14 Mayıs 2023 Pazar günü, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda ise 28 Mayıs 2023 Pazar günü tüm yurtta oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi.
Etiketler: bolu haberler