Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SEBENLİ KADINLAR BAZLAMA VE KÖY EKMEKLERİNİ DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERDİ

SEBENLİ KADINLAR BAZLAMA VE KÖY EKMEKLERİNİ DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERDİ
Bolu’nun Seben ilçesinde depremzedelerin içinde bulunduğu duruma kayıtsız kalmayan ev hanımları, imece usulü bazlama ve köy ekmeği pişirerek deprem bölgesi Malatya’ya gönderdi.

HABER: ASLI AKIŞ

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma yol açan 7,7 ile 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından binlerce vatandaşın umutlu bekleyişi sürerken, bölgedeki vatandaşlar için yardım seferberliği ise devam ediyor. Depremin olduğu ilk andan itibaren maddi ve manevi çalışmalara destek veren Seben’le ev hanımları örnek bir davranışa imza attı.

Depremzedeler için harekete geçen mahalle sakinleri, kendi imkanları ile felaketin yaralarını sarmaya çalışıyor.

Bölgede ihtiyaç duyulan temel gıda ürünlerini hazırlamak için bir araya gelen ve malzemeleri toplayan ev hanımları; özellikle köy ekmeği ve bazlama yaptı.

Seben Belediyesince başlatılan yardım kampanyası kapsamında da ilçeye bağlı bazı köylerin sakinlerince pişirilen 14 bin bazlama ve köy ekmeği Malatya'ya ulaştırıldı.

YARDIM TIRLARI GÖNDERİLMEYE DEVAM EDİYOR

Bolu'dan da deprem bölgesine 6 günde 166 tır, 104 kamyon ve farklı büyüklükte 32 araçla daha yardım malzemesi gönderildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, deprem bölgesine yardımlar sürüyor.

Sahadaki arama ve kurtarma çalışmalarına destek olmak için bölgedeki araç ve personele ek olarak 47 araç, 23 iş makinesi ve 85 personelin daha bölgeye sevk edildi.

Ayrıca vatandaşların yardımları 17 Temmuz Spor Salonu, AFAD'ın Civril Mahallesi'ndeki deposu ve Bolu Valiliği önündeki yardım çadırlarında toplanarak tasnif edildikten sonra bölgeye gönderiliyor.

Etiketler: