Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SEBEN’İN TİFTİK KEÇİLERİ KORUMA ALTINA ALINIYOR

SEBEN’İN TİFTİK KEÇİLERİ KORUMA ALTINA ALINIYOR
Seben’de üretilen Tiftik Keçisi ırkı, Hayvan Genetik Kaynaklarını Yerinde Koruma Desteği kapsamında koruma altına alınıyor.

Hayvan Genetik Kaynaklarını Yerinde Koruma Desteği ile Bolu’nun Seben ilçesinde üretilen ve nesli tehlike altında olduğu belirtilen Tiftik Keçisi koruma altına alınacak. Konuyla ilgili Seben Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından basın açıklaması yapıldı.

“PROJEMİZ GENİŞLEYEREK DEVAM EDECEKTİR”

Tiftik Keçisi’nin geleceğe taşınması için çalışmanın başlatıldığına dikkat çekilerek, “Her türlü olumsuz doğa şartlarına, hastalık ve parazitlere karşı dayanıklı olan Tiftik Keçisi ırkının geleceğe taşınması, korunması ve üreticilerimizin desteklenmesi için TAGEM, Lalahan Uluslararası Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Seben İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tespit ve seçimleri yapılmaya başlanmıştır. Projeye dâhil olan üreticilerimiz gen kaynakları koruma desteği altında desteklenecektir. Projeye katılan üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ederiz. Önümüzdeki yıllar projemiz genişleyerek devam edecektir” denildi.