Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SEBEN’E KOYUN SÜTÜ KAZANDIRILIYOR

SEBEN’E KOYUN SÜTÜ KAZANDIRILIYOR
Bolu’da küçükbaş yetiştiriciliğinin lokomotifi konumunda yer alan Seben ilçesinde etin yanı sıra koyun sütünün de ekonomiye kazandırılması ve üreticilerin gelirlerinin arttırılması yönünde hazırlanan projenin değerlendirilmesi amacıyla Musasofular köyünde gece eğitimi mahiyetinde istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Koyun sütünün üretilip pazarlanmasını sağlamak amacı ile hazırlanan proje değerlendirme toplantısına Seben Kaymakamı Süleyman Bakan, Seben Belediye Başkanı, İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, İlgili Şube ve İlçe Müdürü, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Gülkaya, Haccağız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mahmut Çalışır, Musasofular, Haccağız, ve Koçbıyıklar köyünün muhtar ve koyun yetiştiricileri katıldı.

Kaymakam Süleyman Bakan yaptığı açılış konuşmasında;

Koyun sütünün kıymetli bir ürün olduğunu, süt üretimini arttırarak hijyen kurallarına uygun olarak sağılıp pazara sunulmasını ve sonuçta da koyun üreticilerin kazançlarını artırmayı amaç edindiklerini, bunun için uygulanacak proje paydaşlarından en önemli halkasını oluşturan süt üreticilerine büyük bir görev düştüğünü, ancak bu projenin en büyük kazancının da yine koyun yetiştiricilerinin olacağını İfade etti.

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat konuşmasında;

İl Müdürlüğümüzce hazırlanan “SEBEN'İN KOYUNU, TEMİZ OLUR SÜTÜ VE YOĞURDU” sloganıyla hazırlanan projenin bakanlığımıza sunulacağını yüzde 75 hibeli olarak koyun yetiştiricilerimize 30 kilitlemeli süt sağım sistemlerini dağıtacaklarını, Seben’de uygulanmaya başlanacak olan Halk Elinde Islah Projesi ile de aynı zamanda entegre olunacağını dile getirdi. Ayrıca üreticilerin amaçlarının üreticilerimizin gelirlerini arttırıcı projelerle desteklenmesi olduğunu belirtti.

Daha sonra proje paydaşlarının görüş ve önerileri alındı, projenin güçlü yanları ve zayıf yanları anlatılarak projenin bütün ayaklarının güçlendirilmesi ile ilgili tedbirler dile getirildi. 

Etiketler: bolu haberler