Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SANTEK TOPLANTISI VALİ ÜMİT’İN BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

SANTEK TOPLANTISI VALİ ÜMİT’İN BAŞKANLIĞINDA YAPILDI
Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) Toplantısı Bolu Valisi Ahmet Ümit’in başkanlığında yapıldı. Toplantıda; İlimizdeki sanayicilerimizin sorunları, kalifiye eleman yetiştirilmesi ve yetiştirilen kalifiye elemanların üretime entegre edilmesine ilişkin politika ve stratejiler görüşüldü.


Bolu Valiliği Abant Toplantı Salonu’nda Bolu Valisi Ahmet Ümit’in başkanlığında gerçekleştirilen SANTEK Toplantısına, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Gürel, Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Ömer Özyurt, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Sevinç Çamdoğan, Bolu Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mustafa Gülen, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Temsilcisi Tolga Kaya, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş ve kurul üyeleri katıldı.

“ÜRETİM SEKTÖRÜMÜZ HIZLA BÜYÜMEKTEDİR”

Bolu Valisi Ahmet Ümit, İlimizin sanayisine yönelik politikaları, stratejileri ve gündem maddelerini değerlendirerek;  “Güçlü ve büyüyen Türkiye yolunda devletimizin üretime vermiş olduğu desteklerle, üreticilerimize ve sanayicilerimize sağladığı imkanlarla üretim sektörümüz hızla büyümektedir. Bu büyümeyle paralel olarak ilimizin de hızla gelişen sanayisi ülke ekonomisinde önemli bir paya sahiptir. Elbette ki her atılım belli ihtiyaçları da beraberinde getirmektedir. Bu bağlamda ilimiz sanayisinin en önemli ihtiyacı da kalifiye eleman teminidir” şeklinde konuştu.

“EKONOMİYE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

AR-GE merkezlerinin artırılarak ithal edilen teknolojik aksamların üretilimesinin ülke ekonomisine katkı sağlayacağına vurgu yapan Ahmet Ümit, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Millî Eğitim Bakanlığımız arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü çerçevesinde Bolu OSB’de yapımı tamamlanan 40 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin eğitime açılmasıyla teknik eleman ihtiyacı büyük oranda karşılanmış olacaktır. Ayrıca OSB, Üniversite ve Meslek Yüksekokul işbirliğinin sağlanması firmaların teknik eleman ihtiyacının karşılanması noktasında önem arz etmektedir. AR-GE merkezlerinin artırılarak üretimde ithal edilen teknolojik aksam’ın ülkemizde ve esasen İlimizde üretilebilmesi, ilimizin ve ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Bunun İçin mücadele ediyoruz” dedi.

SANTEK toplantısında; Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Sevinç Çamdoğan, Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Ömer Özyurt ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Gürel yaptıkları sunumlar ile katılımcılara çalışmalarına ilişkin bilgiler verdiler.

Toplantı; ilimizin, sanayi, ekonomi ve teknolojisine ilişkin kurul üyelerinin istişarelerde bulunmasıyla sona erdi.

Etiketler: bolu haberler