Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SANDALLAR 4-6 YAŞ KUR’AN KURSUNDA 15 ÖĞRENCİ KUR’AN’A GEÇTİ

SANDALLAR 4-6 YAŞ KUR’AN KURSUNDA 15 ÖĞRENCİ KUR’AN’A GEÇTİ
Bolu İl Müftülüğüne bağlı Sandallar 4-6 Yaş Kur’an Kursunda eğitim-öğretim gören Neşeli Kalpler ve Kelebekler sınıfından toplam 15 öğrencinin Kur’an’a geçmesi sebebiyle “Kur’an’a Geçiş Programı” düzenlendi.

Programa Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, Akşemseddin Hafız İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Osman Kınık, Kur’ana geçme heyecanı yaşayan öğrencilerin aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Miniklerin Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Müftü Yardımcısı Fadime Arslan bir konuşma yaptı. Arslan: “Kıymetli misafirler hepiniz hoş geldiniz. O kadar güzel bir zamanda yaşıyoruz ki müftülüğümüze bağlı bazı kurslarımızda yüzünden okuma, bazı kurslarımızda hafızlık, bazılarında da burada olduğu gibi minik öğrencilerin bulunduğu sınıflarda Kur’ana geçiş heyecanı yaşıyoruz. Rabbimize ne kadar şükretsek azdır.

Bizim umudumuz ve geleceğimiz olan evlatlarımıza karşı çok fazla sorumluluğumuz var. Gayemiz geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı dini değerlerimizle beraber güzel ahlak ve vatan-millet sevgisiyle yetiştirmektir. Onların dinine ve diyanetine sahip bir birey olmaları için gayret gösteriyoruz.

Çocuklarınız burada Allah’ı, Peygamberimizi, kitabımızı, duaları, birlikteliği, paylaşmayı, kardeşliği, dostluğu, sevgi ve saygıyı öğreniyorlar. Bu güzel ortamda çocuklarımız Kur’an-ı Kerim öğrenmenin sevincini yaşıyor. Tabiki onlarla beraber hocaları ve sizlerde heyecan ve mutluluk yaşıyorsunuz.

Sizler evlatlarınızın geleceğini düşünerek, onların Allah ve Peygamber sevgisini küçük yaşta öğrenmeleri için 4-6 yaş kursumuza gönderdiniz. Bu gün itibariyle 15 evladımız Kur’an’a geçti. Onların yaşadığı heyecanı ve mutluluğu bizde hissediyoruz. Çocuklarınızın bu mutlu gününde sizlerin de çok büyük payı var.

4-6 Yaş Kur’an Kurslarımızın şehrimizde çoğalması bizi memnun etmektedir. Her başarı gayretle olur. İşte bu noktada da öğrencilerimizin bu güne gelinceye kadar gayret gösteren siz anne babalara, Kur’ân-ı Kerim’e geçinceye kadar her türlü fedakarlığı gösteren Kur’an Kursu Öğreticilerimiz Merve Altundağ ve Fatma Peker’i tebrik ederim. Ayrıca onlara yardımcı olan Tuba Acar ve Müberra Özalp ve Kurs Yöneticilerimiz Zeynep Aktaş ve Rukiye Turan’a çok teşekkür ederim. Rabbim sayılarını artırsın. Sizlere ve evlatlarınıza sağlıklı mutlu ve hayırlı günler dilerim” dedi.

Program, öğrencilerin hazırladıkları sure ve dua okumaları, rondlar, slayt gösterilerinin ardından, Müftü Yardımcısı Fadime Arslan’ın çocuklara çeşitli hediye takdimleriyle sona erdi.

Etiketler: bolu haberler