Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

'SAKİN ŞEHİR' GÖYNÜK’E YOĞUN TALEP

'SAKİN ŞEHİR' GÖYNÜK’E YOĞUN TALEP
Batı Karadeniz’in önemli turizm noktalarından biri haline gelen ve ‘sakin şehir’ unvanına sahip ilimizin şirin ilçesi Göynük’ü ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin sayısı her geçen gün artıyor.


İlçenin onlarca doğal güzellikleri barındıran orman ve göller misafirperverlikle birleşince kentin cazibesi de artıyor. Bolu’nun, ’sakin şehir’ unvanına sahip ilçesi, yerli ve yabancı turistler tarafından her yıl ziyaret ediliyor. Tavukçuluğun yaygın olduğu ilçede, kırsal mahallelerde yetiştirilen organik yiyecek, sebze ve meyveler ise tarımsal yönde bölgenin ekonomisine katkı sağlıyor. İlçenin tarihi dokusu, otantik evleri ve İstanbul’un manevi fatihi Akşemseddin Türbesi ise ziyaretçilerin manevi hazzını artırıyor.

“İLÇEMİZ EN FAZLA TERCİH EDİLEN YERLERDEN BİRİSİ”

Türkiye’nin sakin şehirlerinden birisi olan Göynük’te, bölgenin unvanını korumak ve doğallığını bozmamak adına ise Göynük Belediyesi tarafından çalışmalar yapılıyor. Belediye Başkanı Ahmet Çankaya, “Sakin şehrin bizlere verdiği avantajlar var, çevremizi ve ilçemizi koruyoruz, çok katlı binalar yaptırmıyoruz. Tamamen sakin şehir bir yaşam felsefesi, yaşamın sakinliği, sessiz değil, ortamın sessizliği, bunların hepsi ilçemizde mevcut. Şu anda da belki Bolu’da en fazla tercih edilen yerlerden birisi. İnsanlar burada yaşamı amaçlıyor, çok da talep var. Özellikle ev ve bina konusunda talepler artıyor. Bu da ilçemizin yaşanabilir bir ilçe olmasından kaynaklanıyor” dedi.

“OSMANLI KASABASI GÖYNÜK’Ü GÖRMEYE DAVET EDİYORUM”         

Bölgenin turist verilenin yüksek olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Samet Çelikbaş,  “Bugün Göynük ilçesine bakıldığında Bolu’da belki en fazla turist alan yerlerden birisi. Turizm Müdürlüğü’nün verilerine göre en fazla turist alan yerlerin başında geliyor. Bizde belediye olarak ilçemize gelen turistlerimizi rahat ettirmek için çabalıyoruz. Buraya gelen insanların en azından bir günün ilçemizde geçirmelerini sağlamak ve ekonomiye katkı sağlamalarını konsolide etmek için projeler yapıyoruz. Turizmde da yavaş yavaş başarılı olduğumuzu görüyorum. Doğa harikası Sünnet ve Çubuk Gölü, Konakları ve muhteşem tarihi dokusuyla tüm yurttaşlarımızı Osmanlı kasabası Göynük’ü görmeye davet ediyorum” ifadelerine yer verdi
Etiketler: bolu haberler