Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI TÜM TÜRKİYE’DE AYAKTAYIZ”

“SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI TÜM TÜRKİYE’DE AYAKTAYIZ”
SES Bolu Şube Yönetim Kurulu adına Serdar Koçyiğit, Konya Şehir Hastanesi’nde Dr. Ekrem Karakaya’nın öldürülmesine tepki göstererek; “Artık yeter! Görevimiz başında ölüyoruz! Üzgünüz, öfkeliyiz. Doktor beyin yakınlarına ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz. “ dedi.

Haber: Servet Gökçek

Sağlık emekçileri Dr. Ekrem Karakaya'nın silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin ardından hekimler başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında iş bırakıp eyleme geçti. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası adına açıklama yapan SES Bolu Şube başkanı Serdar Koçyiğit, şiddete maruz kalmak istemediklerini vurgulayarak yetkililere seslendi.

“SAĞLIK BAKANLIĞI KULAKLARINI TIKAMAYA DEVAM EDİYOR”

Sağlıkta önlenemeyen hatta artarak devam eden şiddetin sorumlularının sağlıkta yanlış politikaları sürdürmeye, sağlık çalışanlarını hasta ve yakınları ile karşı karşıya getirildiklerini söyleyen Serdar Koçyiğit; “Konya Şehir Hastanesi’nde çalışan Kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya hasta yakınının silahlı saldırısına uğradı. Dr. Ekrem Karakaya yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Üzgünüz, öfkeliyiz. Doktor beyin yakınlarına ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz. Sağlıkta önlenemeyen hatta artarak devam eden şiddetin sorumluları sağlıkta yanlış politikaları sürdürmeye, bizleri hasta ve yakınları ile karşı karşıya getirmeye devam ediyor. Şiddeti körükleyen açıklamalardan ve politikalardan geri kalmıyorlar. Hiç bir kuruma silahla girilemezken, hastanelere rahatlıkla girilebiliyor. Defalarca söyledik, muhataplarına sorunumuzu ilettik, çözüm bulun da demedik, çözüm sunduk, sadece “uygulayın” dedik… Ancak Sağlık Bakanlığı hala biz sağlık emekçilerine kulaklarını tıkamaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“SAĞLIKTA ŞİDDET SAĞLIK ÇALIŞANI KIYIMINA DÖNÜŞTÜ!”

Koçyiğit, Sağlıkta şiddetin sağlık çalışanlarının kıyımına dönüştüğünü belirterek, “Sağlık kurumları artık  çalışanlar açısından verimli, huzurlu ve güvenli bir ortam olmaktan çıktı, yoğun iş yükü altında ezildiğimiz, her an şiddete maruz kaldığımız, can güvenliğimizin bulunmadığı sağlıksız  yerler haline geldi. Sağlıkta şiddet sağlık çalışanı kıyımına dönüştü! Sağlık ortamının getirildiği bu nokta bizleri mesleğimize yabancılaştırdı. Performans kaygısı bir yandan, liyakatsız yöneticilerin iktidarın desteğine yaslanarak uyguladıkları mobing öte yandan, yap-boza çevirdikleri ulaşılamaz-niteliksiz, ücretli hale getirdikleri sağlık sistemindeki tüm sorunların muhatabı olarak sağlık emekçilerini gören, şiddet uygulamayı hak arama zanneden hasta ve hasta yakınlarının şiddeti diğer taraftan, tükeniyoruz!” şeklinde konuştu.

“GÖREVİMİZİN BAŞINDA ÖLDÜRÜLÜYORUZ”

Koçyiğit, yaşamak ve yaşatmak istediklerini, görevlerinin başında öldüklerinin altını çizerek, “Yeter artık şiddete maruz kalmak ve ölmek istemiyoruz. Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Bu vahşet son bulmak zorunda! Tüm sağlık emekçilerinin sabrı tükendi. Her ay yurtdışına giden sağlık emekçisi sayısı yüzleri aşıyor, genç hekimler artık Tıpta Uzmanlık değil yabancı dil kurslarına kayıt oluyor. Özel hastane patronlarının yönettiği sağlık politikaları sağlık emekçilerini insanca koşullarda çalışabilmek için özel hastanelere geçmeye zorluyor. Politika yapıcılar, sağlık ortamını günden güne tükettiniz, sağlık emekçilerini tükettiniz, neden hala ve ısrarla önlem almayarak bizleri bu vahşetle yüz yüze bırakıyorsunuz?

Görevimiz başında ölüyoruz! Sağlıkta dönüşüm programınız bizleri yaşamdan koparmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı ve bürokratları ne yapıyor diye sormak istiyoruz. Pandemi koşullarında her türlü riski göze alarak çalışmış olan sağlık emekçilerinin yani bizlerin hayatı bu kadar ucuz mu? Yükümlülüklerinizi acilen yerine getirmeniz için daha ne kadar ölmeliyiz? Şiddetle ilgili biz sağlık emek meslek örgütleriyle birlikte Acil Eylem Planı hazırlamak için neyi bekliyorsunuz? Artık yeter! Sağlıkta şiddete karşı hemen, şimdi, amasız, fakatsız önlem alınsın, şiddet uygulayanlar istisnasız cezalandırılsın. İş yerlerimiz güvenli hale gelene kadar can güvenliğimizin tehdit altında bulunduğu yerlerde gerekirse çalışmaktan kaçınma hakkımızı kullanacağımızı ilan ediyoruz.” dedi.
Etiketler: bolu haberler