Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇE TALEBİNİ SUNDU

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇE TALEBİNİ SUNDU
İl Genel Meclisinde bütçe görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor. Salı günü gerçekleşen oturumda İl Sağlık Müdürlüğü’nün bütçe sunumu gerçekleşti.

Yaşar Yüceer başkanlığında aybaşında başlayan İl Genel Meclisi Kasım Ayı toplantıları kapsamında bütçe görüşmeleri devam ediyor. Son oturumda İl Sağlık Müdürlüğü’nün bütçe sunumu yapıldı. Kurum adına sunum yaparak meclis üyelerini bilgilendiren Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Salih Ayan, 2018 yılında kurum tarafından yapılan çalışmaları anlatırken, 2019 yılı için meclisten 462.500 TL. bütçe talebinde bulundu. Talep incelenmek üzere Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Bolu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi, İl Genel Meclisi Eski Üyesi Taner Laçin’de toplantıda bir sunum gerçekleştirdi. Laçin, meclis üyelerini Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin çalışmaları hakkında bilgilendirdi. Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen ‘Bolumutlu Dişler’ projesini anlatan Taner Laçin, projenin oldukça verimli geçtiğini, bundan sonra da proje kapsamında çocukların diş bakımlarının yapılmaya devam edeceğini belirtti. Laçin son olarak meclis üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.  

Toplantıda ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün bütçe talebi ile ilgili Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonundan gelen rapor da görüşüldü. Rapora göre Müdürlüğe amatör spor kulüplerine yardım amacıyla 135.000 TL. bütçe aktarılması uygun görülürken, okullar için gerekli olan mini futbol, basketbol ve voleybol sahalarının yapımı için gerekli ödeneğin İl Milli Eğitim Müdürlüğü bütçesi üzerinden karşılanmasının uygun olduğu belirtildi. Konu nihai kararın verilmesi için Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

İl Genel Meclisinde Çarşamba günü ise Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün bütçe talebi görüşülecek.