Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MEMNUNİYETİ SAĞLANMALIDIR”

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MEMNUNİYETİ SAĞLANMALIDIR”
Türk Sağlık Sen Bolu Şube Başkanı Furkan Özübek, sağlık çalışanlarının mali haklarıyla ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiğini hatırlatarak; “Bütün sağlık camiası için büyük ve önemli bir adım bekliyoruz. Hekiminden hemşiresine, ebesinden sağlık teknisyenine ve memuruna kadar sağlık hizmetlerinde görev yapan her bir meslek mensubumuzun taleplerinin karşılanmasını istiyoruz” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Aralık 2021’de Meclis’e getirilip hızla geri çekilen hekimler ile sağlık çalışanlarının haklarını düzenleyen yasa teklifi TBMM’de kabul edildi. Türk Sağlık Sen Bolu Şube Başkanı Furkan Özübek, tasarıdan önce de tasarı halinde de taleplerini ilettiklerini ve mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini anımsattı.

Özübek, “Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM’de kabul edilmiştir” diyerek; “Gerek tasarıdan önce Sağlık Bakanlığı’nda gerek ise tasarı halinde iken TBMM’de bütün sağlık camiasının talepleri sendikamız tarafından muhataplarına iletilmiş, mağduriyetlerin nasıl giderileceği, çözümün nasıl olacağına dair önerilerimiz kapsamlı bir biçimde sunulmuştur.” İfadelerini kullandı.

“EK ÖDEMEDEN MAHSUPLAŞMA YAPILMAMASI GEREKLİDİR”

İlk adım olduğu ifade edilen yasada olumlu düzenlemeler yer aldığını kaydeden Özübek, buna karşın bütün sağlık camiasının beklentilerini karşılamadığının görüldüğüne dikkat çekti. Özübek; “Doktorlarımızın emeklilik ücretleri ile ilgili artış olumludur bunun bütün sağlık camiası içinde geçerli kılınması ise zaruridir. Sabit ek ödemelerin genel bütçeye aktarılması önemli bir gelişmedir fakat sağlık çalışanlarının ekonomisine bir katkısı olması için ek ödemeden mahsuplaşma yapılmaması gereklidir” diye konuştu.  

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MEMNUNİYETİ SAĞLANMALIDIR”

Ücretler konusunda temel beklentilerini de ifade eden Özübek, sağlık çalışanlarının memnuniyetini sağlayacak düzenlemenin hayata geçirilmesi gerektiğine işaret ederek; “Döner sermayelerle ilgili tavan ücretlerin yükseltilmesi başta olmak üzere bir takım düzenlemeler yapılmıştır. Bu düzenlemelerin çalışanlara net olarak yansıması ise yönetmelikte yapılacak düzenlemelerle olacaktır. Döner sermaye yönetmeliğinin yeniden ele alınarak çalışan eksenli bir temele oturtulması, çalışanı merkeze alan ve önceleyen bir yapıya kavuşması uzun zamandan beri dile getirdiğimiz bir husustur. Sağlık Bakanlığı mutlaka bunları dikkate alarak yönetmelikte gerekli değişiklikleri yapmalıdır. Çalışanların memnuniyetini sağlayacak düzenlemeleri hayata geçirmelidir. Ücretler konusunda temel beklentimiz ise hala ve ısrarla maaşa zam şeklinde yapılacak bir ödeme ve sağlık camiasının ay sonunda ne kadar ücret alacağını bildiği bir sistem, adil ve belirlenecek makul bir alt sınırın aşağısında performans ödemesi yapılmamasıdır.” şeklinde konuştu. 

“ÇALIŞANIN HAKKI VE HUKUKU İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Furkan Özübek, Türk-Sağlık Sen olarak çözüm odaklı girişimlerde bulunarak, çalışanların hakkı ve hukuku adına mücadeleye devam edeceklerini belirterek; “Kısacası ilk adımın atıldığı belirtilse de biz bütün sağlık camiası için büyük ve önemli bir adım bekliyoruz. Hekiminden hemşiresine, ebesinden sağlık teknisyenine ve memuruna kadar sağlık hizmetlerinde görev yapan her bir meslek mensubumuzun taleplerinin karşılanmasını istiyoruz. Mutlu Türkiye idealine ulaşmanın en önemli şartının mutlu çalışan olduğunu hatırlatıyoruz. Bir kez daha dile getirdiğimiz hususlar ile ilgili acil düzenlemeler istediğimiz ifade ediyoruz. Türk Sağlık-Sen olarak tüm platformlarda çalışanın hakkı ve hukuku için mücadeleye devam edeceğiz. Çözüm odaklı girişimlerde bulunmayı sürdüreceğiz.” dedi.
Etiketler: bolu haberler