Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SAĞLIK BAKANI KOCA, KORONAVİRÜS AŞILAMA SÜRECİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

SAĞLIK BAKANI KOCA, KORONAVİRÜS AŞILAMA SÜRECİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Koronavirüs aşılama sürecini hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”Sputnik aşılarının 6 ay içinde 50 milyon doz aşı teslim edilmesi ve ilk sevkiyatın bu ay yapılması beklenmektedir. Sinovac aşısı da tedarikte yaşanan olumlu gelişmelerle sevk edilmeye devam edilecek” dedi.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’nde açıklama yapan Bakan Koca, “ Aşı tedarikindeki iyileştirmelerle daha hızlı bir aşılama programı yürüteceğiz. Sputnik aşılarının 6 ay içinde 50 milyon doz aşı teslim edilmesi ve ilk sevkiyatın bu ay yapılması beklenmektedir. Sinovac aşısı da tedarikte yaşanan olumlu gelişmelerle sevk edilmeye devam edilecek” ifadelerini kullandı.

VAKA SAYILARINDA DÜŞÜŞ BAŞLADI

Vaka sayısında önemli bir düşüş başladığını dile getiren Koca, “Kısıtlamalara uyum iyi seviyede başladı” dedi.

“18 Yaş Ve Üstü Tüm Vatandaşlarımızı Aşılama Konusunda Kararlıyız”
Aşılama yaşıyla ilgili bilgilendirme yapan Koca, 18 yaş üstü herkesin aşılanmasını hedeflediklerini dile getirerek, “Özellikle haziran ayı sonu itibariyle 40 yaş üstü vatandaşımızı aşılama istiyoruz, bunda kararlıyız. Yaz dönemi boyunca 18 yaş üstü gençlerimizi de aşılamayı planlıyoruz. Bizim toplam sözleşmesini yaptığımız 240 milyon doz aşıdan bahsediyoruz. 100 milyon dozu Sinovac. Önümüzdeki günlerde olumlu birtakım gelişmelerle bu sevkiyatın başlayabileceğini tahmin ediyoruz. Sputnik’le ilgili 50 milyon doz, Biontech’le ilgili de 90 milyon doz şeklinde sözleşme yapıldı. Haziran ayında 30 milyon doz şeklinde bir miktar söyleyebilirim. Yaz döneminde 18 yaş ve üstü tüm vatandaşlarımızı aşılama konusunda kararlıyız” şeklinde konuştu.

SPUTNİK V RUS AŞISI İLK SEVKİYATI BU AY İÇİNDE GERÇEKLEŞECEK

Rus aşısının tedariki konusunda da açıklama yapan Fahrettin Koca, “6 ay içinde 50 milyon doz aşının gelmesi şeklinde, ilk sevkiyatın Mayıs ayı içinde olmasını bekliyoruz. Geldikten sonra güvenlik testlerinden sonra hemen başlanır” kelimelerini kullandı.

TÜRK AŞISI EYLÜL AYI İÇERİSİNDE YAPILMAYA BAŞLANACAK
Eylül ayında ise yerli aşının kullanılmaya başlanabileceğini duyuran Koca, süreç başarılı bir şekilde ilerlerse diyerek, “Bu aşının Faz-2 çalışması bitti, Faz-3 aşamasına bir iki hafta içinde geçilmiş olacak. Başarılı bir şekilde bu süreç devam ederse, eylül ayında bu aşının kullanıma geçebileceğini söylemek istiyorum” diye konuştu.