Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SAĞLIK BAKANI KOCA AÇIKLADI

SAĞLIK BAKANI KOCA AÇIKLADI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “MHRS’den randevu alıp da gelmeyeceği halde randevusunu iptal etmeyenler, artık aradan 15 gün geçmeden yeni bir randevu alamayacak” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Hastanelerdeki randevu sıkıntısına çözüm bulmak için harekete geçen Sağlık Bakanlığı, 2 yeni uygulama başlatıyor. MHRS üzerinden randevu alıp gitmeyen ve iptal de etmeyen kişiler 15 gün süreyle tekrar aynı branştan randevu alamayacak. Ayrıca aldığı randevunun öncesinde aynı branşta muayene olan ve bu sebeple randevusu boş geçtiği saptanan kişiler için de aynı durum geçerli olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden (MHRS) randevu alıp da gelmeyeceği halde randevusunu iptal etmeyenler, randevusundan önce aynı branşta muayene olanlarla ilgili yeni bir açıklama geldi.

Bakan Koca; “MHRS’DEN randevu alıp da gelmeyeceği halde randevusunu iptal etmeyenler, randevusundan önce aynı branşta muayene olanlar, artık aradan 15 gün geçmeden yeni bir randevu alamayacak. UYGULAMA BAŞLADI. İhtiyacı öncelikli hastalar başta olmak üzere, halkımıza hayırlı olsun.

“30 SANİYEYİ UZUN BULANLARI MHRS 15 GÜN BEKLEMEYE ALIYOR”

“İyi olacak hasta” randevusuna gelir, zaten iyi olmuşsa 30 saniyede randevusunu iptal eder. 30 saniyeyi uzun bulanları MHRS 15 gün beklemeye alıyor. Gelmeyeceği randevuyu öncesinden iptal etmeyenler, aynı branştan yeni bir randevuyu ancak 15 gün sonra alabilecek. Sağlık hizmetlerine erişim tüm hastalar için kolay olmalı. MHRS bilgisayar sistemi adil olana programlandı.

MHRS randevu sorunları, beklenen iyileşme sağlanıncaya dek, odaklanacağımız bir numaralı konudur. Sistemde oluşan gereksiz yük artışı ve vakit kaybına karşı iki uygulama başladı. Zamanın kullanımında karşılıklı bir başarı, bizi şu an hayal edilemeyen noktalara götürebilir.” ifadelerine yer verdi.

 

Etiketler: bolu haberler