Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SAÇ EKİMİ Mİ? SAÇ MEZOTERAPİSİ Mİ?

SAÇ EKİMİ Mİ? SAÇ MEZOTERAPİSİ Mİ?
Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Uzm. Dr. Özgür Aslan; BAİBÜ İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanan Saç Mezoterapisi hakkında bilgiler verdi. Aslan; “Saçlarında dolgunluk ve yenileme isteyen, saçlarımı eskisi kadar canlı hissetmiyorum diyen herkes buraya başvuru yapabilir” dedi.

Bolu İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Bolu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan GETAT Merkezinde saç dökülmesi yaşayan hastalara Saç Mezoterapisi uygulaması yapılıyor. Saçlarının hızlı bir biçimde seyreldiğini fark eden erkek ve kadınlar bu yöntemle saçlarını besleyerek daha sağlıklı saçlara sahip olabilirler. Saç mezoterapisi yönteminde oldukça ince uçlu iğneler kullanılarak saç derisine orta bölümden minimal dozajlarda mikroenjeksiyon yapılıyor.

“SAÇ DÖKÜLMESİ %90’IN ÜZERİNDE DURACAK”

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Uzm. Dr. Özgür Aslan, tedaviyi uyguladığı hastasının iki ay sonunda saçlarının canlanacağını vurgulayarak; “Saçların ön tarafı androjenik dediğimiz erkek tipi dökülmeye maruz kalmış genç bir hastamız var. Saçları döküldüğü için saçlarını canlandırmak adına mezoterapi denilen teknik ile cilde uyguluyoruz. Öncesinde bir seans dediğimiz kök hücre nakli yaptık PRP dediğimiz teknik ile. Üzerine de haftada bir mezoterapi ile ilaç uyguluyoruz. Yaklaşık üç seanstan sonra tekrar PRS işlemimizi kök hücre naklini gerçekleştiriyoruz. 6 defa mezoterapi 3 defa PRP işlemi ile kürü tamamlayacağız. Bu işlemlerin tamam iki ay kadar sürmekte. İki ay sonrasında saç dökülmesi %90’ın üzerinde duracak. Olan ince saçlar canlanacak. Daha kalın telli olanlarda hacim alacak. Devam kürleri ile birlikte birkaç ay sonra saçlarındaki canlanmayı farklılığı hepimiz göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“SAÇLARINDA CANSIZLIK, KURULUK HİSSEDEN HERKES BAŞVURABİLİR”

Aslan, saç mezoterapisi uygulaması yapılmadan önce hastadan kan alındığını ve belli işlemden sonra tedavi sürecinin başladığını söyleyerek; “Saçlarında cansızlık, kuruluk, hacim kaybı hisseden tüm herkes buraya başvurabilir. Bayanlar genellikle mezoterapi değil kök hücre naklini daha çok yaptırıyorlar. Hastalarımızın kendilerinden yaklaşık 15-17 cc arasında kan alıyoruz. Kanı belirli işlemlerden geçirip içindeki kök hücreyi sentezledikten sonra onu bir enjektöre dolduruyoruz. Yine aynı mezoterapi tekniği ile saça, cilde, vücudun bazı yerlerine uyguluyoruz. Orada hastaların kendi dokularını yenilemesini bekliyoruz. Çok başarılı tedavi yöntemi. Özellikle uyguladığımız saç bölgesinde saçların daha kalın telli olmasını, incelmiş saçlarının tekrar çıkmasını, kıl dediğimiz küçük küçük saçların kalınlaşıp hacim alarak eksiklikleri tamamladığını 2-3 ay içerisinde görüyoruz. Saçlarında dolgunluk ve yenileme isteyen, bayanlarda saçlarım matlaştı, çok fazla işlem yaptırdım o yüzden saçlarımı eskisi kadar canlı hissetmiyorum diyen herkes buraya başvuru yapabilir, yaş aralığı yok” diye konuştu. 

“20 GÜNDE FAYDA GÖRDÜM”

Saç Mezoterapisi için hastaneye başvuran Mertcan Dilekçi yoğun saç dökülmesi şikayeti sonrasında uygulanan kök hücre ile fayda gördüğünü belirterek; “Yoğun saç dökülmesi vardı. Seyrelmeden öte açılmalar başlamıştı artık. En başta kök hücre tedavisi olarak tedavisi yapıldı. Arkasından da 2. seans olarak tine mezoterapi yapıldı. Üçüncü terapi olarak yine mezoterapi uygulandı. Başlangıçtan itibaren dökülmede azalma var. Şu an diğer saçlar ile daha iyi bir surumda. Bir farklılık başladı gibi. Özgü hocamızda baya ilgi ve sonuçtan ümitli. İnşallah sonuca ulaşacağız. Bence saç ekiminden önce hatta yan besleyici ürünlerden kaçılıp yapılması geren bir tedavi. Çok yan ürün kullandım hiç birinden hiçbir fayda görmedim. Onun için 20 günde gördüğüm fayda daha fazla oldu” şeklinde konuştu.