Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Saç dökülmesine son

Saç dökülmesine son
Toplumda hemen hemen herkes de görülen saç dökülmesi çok fazla yaygın bir sorundur. Saç dökülmesi gündelik hayatımızı etkileyen bir sağlık problemidir. Erkeklerde daha fazla görülen bu sorun başlıca nedenlerinden biri de strestir. Stres dışında saç dökülmesinin nedenleri nelerdir? Saç dökülmesine ne iyi gelir? Sizler için derledik
İnsanların çoğu günde 100 tel saç kaybeder. Bu dökülmelerin artmasıyla saç çizgisi geriye doğru gider ve seyrelir. Bu durum psikolojik olarak insanlara rahatsızlık verir.  Saç dökülmesinin nedenleri nelerdir?
-Yanlış şampuan tercihi
- demir eksikliği
- anemi
- Stres
- genetik 
- vitamin eksikliği gibi nedenlerdir. Saç dökülmesine iyi gelen doğal çözümler ise;
1) ADAÇAYI
1 yemek kaşığı ada çayı
1 bardak su
3 yemek kaşığı elma sirkesi
Hazırlanışı;
suyu kaynatın içerisine ada çayını ilave edin. Daha sonra bu suyu 10 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alıp deminin çıkması için 5 dakika bekletin. İçerisine 3 yemek kaşığı elma sirkesi ilave edin. Daha sonra elde etmiş olduğunuz bu karışımı saçınıza ve saç derinize iyice yedirerek sürün ve saçınızı kurumaya bırakın, durulamayın.
 
2) YUMURTA MASKESİ
Malzemeler:
1 yumurta
1 bardak süt
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı;
Yumurtayı çırpın ve kalan malzemeleri karıştırın. Karışımı  saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Saçınızı bir havlu ile  örtün. Karışımı 20 dakika boyunca saçınızda bekletin. Soğuk suyla yıkayın.

3) YOĞURTLU SAÇ MASKESİ
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çorba kaşığı bal
Hazırlanışı;
Malzemeleri  karıştırın. Karışımı kökten saç uçlarına doğru uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra soğuk suyla yıkayın. 

4)AVOKADOLU SAÇ MASKESİ
Malzemeler:
1 küçük olgun avokado
1/2 bardak süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı badem yağı
Hazırlanışı;
Karışım pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar malzemeleri karıştırın. Köklerinden saç uçlarına uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra soğuk suyla yıkayın.

5)HİNT YAĞLI SAÇ MASKESİ
Malzemeler:
2 yemek kaşığı Hint yağı
1 yumurta
Hazırlanışı;
Bütün malzemeleri karıştırın. Karışımı saç derinize ve saçınıza masaj yaparak uygulayın. 3- 30 dakika beklettikten sonra soğuk suyla durulayın.

6 ) YAĞLARIN MUCİZESİ
Malzemeler;
1 tk zeytinyağı
1tk Hindistancevizi yağı
1 tk argan yağı
1 kapsül D vitamini
Hazırlanışı;
Yağları bir kapta karıştırın. Saçın diplerine masaj yaparak uygulayın. Bir gece bekletin. Sabah uyandığınızda ılık su ile yıkayın. Haftada 2 kes uygulayın