Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

REKTÖR ALİŞARLI 'UZAKTAN EĞİTİM' SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

REKTÖR ALİŞARLI 'UZAKTAN EĞİTİM' SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde etkileyen korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında üniversitelerde eğitime ara verilmesi nedeniyle başlatılan uzaktan eğitim sürecini değerlendirdi. Alişarlı; Uzaktan eğitimde üniversitemiz olarak ilk 10 içerisindeyiz. Oldukça başarılıyız” dedi.

ÖZEL Haber: Aslı Akış

Küresel ölçekte yaşanmakta olan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ifade edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle üniversitelerde 16 Mart’ta eğitimlere ara verildi. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 30 Mart’ta uzaktan eğitimle yeniden eğitimlere başladı. Uzaktan eğitim süresi boyunca 30 bini aşkın öğrenci,1500 öğretim elemanıyla 12 hafta boyunca toplam 80 bin senkron, asenkron ders, ödev, materyal gibi aktivite gerçekleştirdi. İstatistiki bilgilere bakıldığında 5 bin 565 şubede formasyon öğrencileri dahil toplam 33 bin 391 öğrenci, eğitim aldı.

“OLDUKÇA BAŞARILIYIZ”

BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, BAİBÜ’nün uzaktan eğitimin başarı düzeyine dair açıklamalarda bulunarak; “Uzaktan eğitimde üniversitemiz olarak ilk 10 içerisindeyiz. Oldukça başarılıyız. Çünkü canlı yayın yapan üniversitelerden bir tanesiydik. Birçok üniversite önceden bunun hazırlığını yapamadığı için canlı yayın yapamadılar. Biz daha önceden de bazı derslerimizde uzaktan eğitim verdiğimiz için ön bir hazırlığımız vardı. Bundan sonraki süreçte uzaktan eğitimin önemli bir yeri olacak. Uzaktan eğitim için daha donanımlı başka bir yer hazırlıyoruz. Bu süreç içerisinden yaklaşık 1.500 öğretim üyemiz ile 30 binden fazla öğrencimiz canlı yayında ders aldı. Yapılan aktivite sayısı da 80 bini aştı. Öğrencilerimize üniversitemizin tüm imkanlarını kullanma fırsatı sunduk. YÖK’te bunu onayladı. Öğrencilerimiz internet ortamından fazla faydalanamadılar. Bu süreç içerisinde Bolu’da olan tüm öğrencilere üniversitemizin kapılarını açarak laboratuvar, bilgisayar gibi imkanları sunduk” ifadelerini kullandı.