Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

REKTÖR ALİŞARLI, GEREDE UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

REKTÖR ALİŞARLI, GEREDE UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ’Nİ ZİYARET ETTİ
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ni ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, akademisyenlerle bir araya gelerek toplantı yapan Rektör Alişarlı, ardından fakültenin bahçesinde gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliğine katılarak, çam fidanlarını toprakla buluşturdu.


Ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ferudun Kaya ve Doç. Dr. Ahmet Emre Biber, Fakülte Sekreteri Yunus Cıvdı, bölüm başkanları ve akademisyenler katıldı.

Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, ilk olarak, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ferudun Kaya, fakülte ve fakültede son aylarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“FAKÜLTE UNVANINI ALMIŞ OLDUK”

Yüksekokulun fakülteye dönüşümü konusunda Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın çok yoğun gayretleri ve destekleri olduğunu vurgulayan Kaya, “Gerek hocalarımızın, gerek öğrencilerimizin bu yönde çok yoğun talepleri vardı. Rektörümüzün destekleriyle, fakülte unvanını almış olduk. Yakın süreçte yine, Rektörümüzün oluruyla, 3 bölümümüzde teorik derslerin yanı sıra, uygulamalı bilimler olması hasebiyle, iş yerinde uygulamalı eğitim sistemine geçtik. Aktif olan 3 bölümümüzde şu anda, 7+1 sistemine göre öğrenci almış durumdayız. Yine son 3 aylık süreçte, 2020-2021 eğitim-öğretim döneminden önce, 3 bölümün müfredatlarını güncelledik, yeni dersler ekledik” dedi.

“3 BÖLÜMÜMÜZ TAMAMEN DOLDU”

Akademisyenlerin ihtiyaçları doğrultusundaki talepleri yerine getirmek için çalışmalar yaptıklarını anlatan Prof. Dr. Kaya, “Son dönemde, 3 tane yükseklisans programı, 1 tane de lisans programı teklif ettik. ‘Finansal Piyasa ve Borsa İşlemleri’, sadece bir vakıf üniversitesinde var. Yine biz, bu programı, uzaktan öğretimle yapmayı planlıyoruz. ‘Dijital Pazarlama ve Satış Yönetimi’ programında da, tezli ve tezsiz yükseklisans programı açmak istiyoruz. Yaz döneminde, 3 bölümümüze, yan dal imkanı sunduk. Bankacılık ve Finans Bölümü’ne gelen öğrenci, Pazarlama ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümlerinde; Pazarlama Bölümü’ne gelen öğrenci de diğer bölümlerde yan dal imkanı kazandı. 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde 3 bölümümüz tamamen doldu. Tüm faaliyetlerimizi Rektörümüzün desteği ve onayıyla gerçekleştiriyoruz. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“MESLEK YÜKSEKOKULLARINI TEMATİK HALE GETİRDİK”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise, göreve geldiğinden bu yana üniversitenin hedeflerini gerçekleştirmek için çalıştıklarını vurgulayarak, “Göreve ilk başladığımda hedeflerimiz arasında Bolu Merkez Kampüsü yönelik projelerimizin yanı sıra ilçe kampüslerimizin iç dinamiklerini esas alarak bazı adımlar attık. Yaptığımız çalışmalardan biri, meslek yüksekokullarının tematik hale getirilmesiydi. Mesela Seben İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu’nu tarımla ilgili bölümlerin açıldığı bir okul yaptık. Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu’ndaki tarımla ilgili bölümleri de Seben’e taşıdık. Birkaç program da önerdik, bunların bazıları açıldı, diğerleri tamamen taşındı. Mudurnu’yu hayvancılık programları ile düşündük. O şekilde programlar açıyoruz. Gerede’yi daha çok stratejik ve uygulama alanı daha geniş olan teknolojik ağırlıklı bölümleri buraya veriyoruz. Mengen Meslek Yüksekokulu, aşçılık üzerine. Yeniçağ Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu da lojistik, taşımacılık üzerine ve yine teknoloji kısmı da var. Bu şekilde gruplandırmalar yaptık. Yaptığımız planlamalar YÖK’te de kabul gördü.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN İSTİHDAMINA YÖNELİK ÖNEMLİ FAYDALARI OLUYOR” 

Meslek Yüksekokullarında, yerinde eğitimle ilgili değişiklikler yaptıklarını anlatan Rektör Alişarlı, “Bolu Meslek Yüksekokulu’nu ikiye böldük, Teknik Bilimleri, Organize Sanayi Bölgesi’ne taşıdık ve 3+1’e geçtik. Üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde birçok sanayiciyle protokol imzaladık. Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde de aynı çalışmayı, Ferudun hocamız Ünder Ayakkabı firmasıyla birlikte yaptı. Bu ve benzeri protokollere ehemmiyet veriyoruz ve artmasını istiyoruz. Yeniçağ’da yürüyen bir MARKA projemizin, yerinde eğitim protokollerini imzaladık. Öğrencilerimiz bir dönemlerini, bu işletmelerde geçirecekler, hatta teorik dersleri de orada alacaklar. Hem müfredatta, alana göre bir güncelleme imkanı buluyorsunuz, hem de öğrenciye, kalifiye eleman olarak yetişmesi için bir fırsat sunmuş oluyorsunuz. Firmalar da bunlardan faydalanmış oluyor. Öğrenciler, staj yeri bulmuş, stajlarını yapmış oluyorlar ve eğer iş ahlakıyla, becerisiyle firmada göz dolduruyorsa, direkt iş teklifi alıyorlar. Veyahut da kazandıkları beceriyle, mezun oldukları zaman, biraz imkanları varsa kendi iş yerlerini açıyorlar. Bu çalışmalar yapılmadığında olan ise, öğrenciye sadece diplomasının verilmesi. Diplomanın özelliği, öğrenci hangi unvanı aldıysa, üzerinde bu unvan yazıyor; bir de öğrenci, bilgiyi nereden bulacağını öğreniyor. Ama eğer siz, bu yerinde eğitimde kurguyu farklı yapmışsanız, öğrenciye ekstra bilezikler takmış oluyorsunuz. Sonuçta öğrenci, mezun olduğu zaman, hangi alanda işe girmişse, işi hemen kavrayan, becerikli, tezgahın başına geçen, aranan bir çalışan oluyor. Aslında üniversite eğitiminin de böyle olması gerekiyor. Böyle olmadığında, hem ciddi bir zaman ve insan gücü kaybı oluyor, hem de devletin ve ailelerin harcadığı paralar boşa gitmiş oluyor. Bu noktada, Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi, inşallah yeni programlarıyla, yeni uygulamalarıyla bu düşündüğümüz noktada başarı sağlar.” şeklinde konuştu.

Rektör Alişarlı konuşmasının sonunda, fakülte kurulu toplantısı kapsamında akademisyenlerden gelen soruları cevapladı.

GEREDE UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ’NİN BAHÇESİNDE FİDAN DİKİMİ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Toplantının ardından, Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin bahçesinde fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe, Gerede Kaymakamı Cengiz Ayhan da katıldı. Rektör Alişarlı; protokol üyeleri ve akademisyenlerle birlikte çam fidanlarını toprakla buluşturdu.
Etiketler: bolu haberler