Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

RECAİ ÇAĞLAR TANJU ÖZCAN’A SESLENDİ

RECAİ ÇAĞLAR TANJU ÖZCAN’A SESLENDİ
Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar, Bolu Belediyesi tarafından hesaplarına bloke konulması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çağlar, “Yeniçağa’nın hakkını helal etmiyorum. Bolu Belediyesi, Yeniçağa belediyesinin fazladan ödemesine neden olduğu 30 bin liralık kısım karşısında Yeniçağa halkına hizmette bulunursa hakkımızı helal ederim” dedi.

Haber: Aslı Akış  

Basın toplantısına Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar, AK Parti Bolu İl Başkan Vekili Cemil Akay ve Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak ve partililer katıldı.

Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar Partisinin il başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çağlar, kamuoyunda tartışma konusu olan Bolu Belediyesi’nin alacakları için Yeniçağa Belediyesi hesaplarına bloke koydurması konusuna açıklık getirdi.

“YA BİLGİSİZLİK YA BİR KASIT VAR”

Basın toplantısı yapmaktaki amacının Bolu’da polemik yaratmak olmadığını belirten Başkan Çağlar; “Hepimizin bildiği gibi bütün belediyelerin borcu var. Yeniçağa Belediyesi, Bolu’da en az borcu olan ve 8 ay sonra borçsuz bir belediye olacak. Doğalgaz işlemini yaptıktan sonra ilçemizin yüzde 98’ini asfalt yaptık. Geri kalan bir kısmını da asfalt yapmak için dönemin belediye başkanı Alaaddin Yılmaz’dan rica ettik. 360 bin TL’lik bir asfalt aldık. İlçemize bu asfaltı döktük ve bunu ödemeye başladık ancak seçim sürecine girildiğinde bizim de sıkıntılarımız oluştu. Belli bir müddet bu borcumuzu ödeyemedik. Bu kısımda ödeyememe konusunda bir suçumuz varsa kabul ediyorum. Seçimlerden sonra bize bu ödeme emri ulaştı. Biz de dedik ki; size bir ödeme planı yapalım. Buradaki belediyedeki yetkili arkadaşları Naim Beye gönderelim. Bunların bir işlere koyulması talebinde bulunduk. Resmi olarak dilekçemizi de verdik. Bu işin avukatlarla görüşüleceğini söylediler. Ödeme planımızda dedik ki şu şartlarda 50 50 olarak ödeyelim. Onlarda olmayacağını söylediler. Biz de tuttuk dedik ki tekrar arkadaşımızı görevlendirdik, bunun hal çaresine bakın. Gecikme faizleri dahil 230 bin TL olan borcumuzun 100 bin TL’sini bu Haziran’da ödeyelim geri kalan 130 bin TL’sini de bu ayın 15’inde istedik. 20 gün müsaade istedik” diye konuştu.

HERKESİN BORCU VAR”

Tanju Özcan’ın “bize müracaat etmediler” açıklaması üzerine , “ya haberi yok ya da kasıtlı olarak yapıyor” diyen çağlar; “ Biz arkadaşlarımızı gönderdik ve anlaşmaya girmek istedik ancak kabul görmedi. Her şeye rağmen kendi binamızı hipotek olarak gösterdik. Alamazsınız şu binamızı temin olarak gösterelim dedik. Biz 100 bin TL’yi ödedikten sonra tamam siz 130 bin TL’yi de ödersiniz dediler. Fakat 100 bin TL’yi ödedikten 2 veya 3 gün sonra baktık ki hesaplarımızda bloke var.

“YA BİLGİSİZLİK VAR YA KASIT VAR”

Şimdi size soruyorum arkadaşlar, herkesin borcu var. Yarın bir gün aynı şey kendi başınıza gelirse, ben belediyeciyim ben bunun böyle olmasını istemem. Çünkü biz belediye başkanları halka hizmet etmek için seçilmiş insanlarız. Hangi görüşten veya partiden olursa olsun; hiç kimse belediye başkanlarının halka hizmet etmesinin işleyişini asla gönlü razı olmaz. Buradaki sıkıntı, ya bilgisizlik ya bir kasıt var. Biz arkadaşlarımızı gönderdik. Bir de bakıyoruz ki borcu yatırdıktan sonra bütün hesaplarımız bloke olmuş. 130 bin TL olan borcum çıkmış 161 bin TL’ye. Bu borcun 9 bin 600 TL’si İcra Müdürlüğü’ne verilen para. Geri kalanı 20 bin TL’si avukat parası. Beni yaralayan bu oldu. Bu Yeniçağa’nın parası. Suçum Tanju Beyi arayıp konuşmamaksa tamam. 130 bin TL için de belediye başkanların bir araya gelmesi işi bu yoğunlukta kimseyi rahatsız etmeye gerek olmadığını düşündüm ben. Çünkü bizim aşağımızdaki birim müdürlerimiz bunları çözer. Ben bu konuda çok üzüldüm. Bizler 25 kuruşun hesabını yapıyoruz. Bu 25 kuruşu ilçelerimize hizmet olarak dönsün diye uğraşıyoruz. Yapmış olduğum mücadeleyi herkes biliyor. Buradan samimi olarak söylüyorum Yeniçağa’nın hakkını helal etmiyorum. Ancak şu şekilde helal ederim, Bolu Belediyesi fazladan ödememize neden olduğu 30 bin TL karşılığı Yeniçağa’ya  hizmet yapar. Bunu da buradan belirtmek isterim. Avukatlık vekalet ücreti 20 bin 189 TL. Bolu Belediyesi’nin çalışan kendi avukatları bizden vekalet ücreti aldılar” ifadelerini kullandı.  

“3 BUÇUK MİLYON TL’LİK HACİZİ BİTİRMİŞİM 130 BİN TL HACİZ BANA ÇEKİRDEK GELİR”

Başkan Çağlar, 8 ay sonra borçsuz bir belediye olacaklarının altını çizerek; “Ben blokemi çözdürdüm. Benim borcum da yok bu saatten sonra yapılandırdığım için. 8 – 10 ay sonra ödemelerimizi yapacağız. Borcumuz bitecek tamamen. Borcu olanlar düşünsün artık. 700 bin küsürler de borcumuz var. Şu anda kasamızda da 500 bin TL’ler de paramız var. Denkleştirme de gelecek. Ben istersem bunu bu ay itibari ile sıfırlarım. Hatta faizlerini de sileceğimiz zaman cebimizde para bile kalabilir. Bu ay itibari hatta borçsuz bir belediye başkanı olarak karşınızda durabilirim. Bugünleri de gösteren Allah’a şükürler olsun ki ben 3 veya 4 milyon borçla devraldım. 29 bin TL paramız vardı ve her yerimizde hacizliydi o zaman. Yani 130 bin TL haciz bana çekirdek gelir. 3 buçuk milyon TL’lik hacizi bitirmişim” dedi.

“ALAADDİN YILMAZ BAŞKANIN DÖNEMİNDEN EN ÇOK YARARLANAN MENGEN BELEDİYESİ’DİR”

Bolu Belediyesi eski Başkanı Alaaddin Yılmaz döneminden en çok yararlanan belediyenin Mengen olduğunu vurgulayan Çağlar; “Benim üzüldüğüm taraf daha önceden de Bolu Belediyemiz vardı. Farklı siyasi partilerden olan belediyelerimizdi. Biz oturup birbirimizin derdini dinlerdik. Derdimize derman olurduk. Ben bunu samimiyetle söylüyorum Alaaddin Yılmaz başkanın döneminden en çok yararlanan Mengen Belediyesi’dir. Bu yardım açısından da böyledir. Bakıyorsun icra, avukatlık parası yazık günah değil mi? Ben bu dilekçeyi göndermişim, borcun ödemem gereken taksidini ödemişim. İpotek bütün hesaplarımıza konuyor. Bunu kaldırabilmek için de belli bir miktar para vermemiz gerekiyor. Nereden vereceksin? Başkan olarak biz vereceğiz tabi ki, verdik sıkıntı da yok. Mal bildirimi de burada” şeklinde konuştu.

“YENİÇAĞA’DA BENİM ARKAMDA”

Açıklamasının sonunda, “Tanju Başkan Yeniçağa halkını çok sevdiğini söyledi. Yeniçağa’da onu sevenlerin de çok olduğunu söyledi. Madem öyle büyük başkan bu açığı kapatsın” diyerek; “130 bin TL’lik yardıma ihtiyacı olmadığını fakat esprili bir dille büyük başkanın bu açığı kapatması gerektiğini söyleyen Başkan Çağlar, “Bakın Tanju Başkan Yeniçağa halkını çok sevdiğini söyledi. Ben sevdiğini de inanıyorum. Yeniçağa’yı sevdiğini de söyledi, Yeniçağa’da onu sevenlerin de çok olduğunu söyledi. Madem öyle büyük başkan bu açığı kapatsın. Onun da altını çizeyim. Bizim böyle bir şeye de ihtiyacımız yok. Biz sadece jest olsun diye burada sohbet olsun diye konuştuk. Bir art niyetimizin olmadığını belirtmek için konuşuyoruz. Ben Yeniçağa’nın halkına da minnettarım. Karşımda bulunan 3 partinin önünde bitirdim. Yeniçağa’da insanlar kendilerine değer vereni kim olduğunu biliyor. Şu an Yeniçağa’da benim arkamda, ben onların gücü ile geliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.