Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

RAUF DENKTAŞ’IN İSMİ BOLU’DA YAŞATILACAK

RAUF DENKTAŞ’IN İSMİ BOLU’DA YAŞATILACAK
Kıbrıs Türklerinin Lideri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucusu merhum Rauf Denktaş’ın ismi Kılıçaslan Mahallesindeki 155 nolu Bulvara verildi.

Bolu Belediye Meclisi Eylül ayı 1. Oturumu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında gerçekleşti. Gerçekleşen oturuma katılan Kıbrıs Gazisi Emekli Piyade Komando Binbaşı ve TESUD Bolu Şube Başkanı Ahmet Şerafettin Yamaner; Bolu’da önemli bir yere Kıbrıs Türklerinin Lideri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucusu merhum Rauf Denktaş’ın isminin verilmesini istedi.  Yamaner’in bu isteğini geri çevirmeyen Bolu Belediye Meclis üyeleri ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, mecliste oylama yaparak Rauf Denktaş’ın ismini Kılıçaslan Mahallesinde bulunan 155 nolu sokağın adını “Rauf Denktaş Bulvarı” olarak değiştirdi.

 

Rauf Denktaş büyük bir Türk karamanı olduğunu vurgulayarak Meclisteki konuşmasına başlayan Yamaner; “Bolu’da da çok sayıda Kıbrıs Gazimiz var. Asker kökenli Dernekler olarak Bolu’da da O’nun isminin önemli yer verilmesini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bulvara Rauf Denktaş’ın görkemli bir kaidesi de Ahmet Şerafettin Yamaner tarafından yaptırılarak hediye edilecek.

 

Emekli Yarbay Ahmet Şerafettin Yamaner ayrıca yakın dostları olan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve KKTTC Meclis Başkanını da kaidenin açılış töreni için Bolu’ya davet edeceğini söyledi.