Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Rasim Özdemir " Gıda kolisi yardımında rekor kırdık"

Rasim Özdemir
Bolu Belediyesi Ramazan ayı boyunca zor durumda olan herkese yardım eli uzatarak, 10 binden fazla aileye gıda kolisi, 1620 kişiye de her akşam iftar yemeği desteğinde bulundu. Bolu Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkanlık Sözcüsü Rasim Özdemir, “Ramazan ayımızı başarılı bir şekilde tamamladık. Onun dışında geçtiğimiz yıl gıda kolisi yardımında rekor kırmıştık. Koli yardımlarımızın büyük bir kısmını şehrimizdeki hayırseverlerimizin destekleriyle yapıyoruz. " açıklamasını yaptı.


Bolu Belediyesi, ilke edindiği ‘sosyal belediyecilik’ anlayışı gereği zor durumdaki her vatandaşına el uzatıyor.

10 BİNDEN FAZLA AİLEYE RAMAZAN KOLİSİ
Tam kapanmanın gölgesinde geçen mübarek Ramazan ayı dolasıyla Bolu Belediyesi, son 1 ayda 10 binden fazla aileye gıda yardımı yaptı. Belediye ekipleri, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen aileleri evlerinde ziyaret ederek, içinde muhtelif gıda maddelerinin bulunduğu ramazan kolilerini teslim etti.

1620 KİŞİYE HER AKŞAM İFTAR YEMEĞİ
Ulaştırılan ramazan kolileriyle 10 binden fazla ailenin yüzünü güldüren Bolu Belediyesi, ayrıca 1620 kişiye de ramazan boyunca her akşam iftar yemeği desteği verdi.

“RAMAZAN AYINI BAŞARILI ŞEKİLDE TAMAMLADIK”

Bolu Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerine yönelik destekleri hakkında bilgiler veren Bolu Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkanlık Sözcüsü Rasim Özdemir, yaptığı açıklamada, aşevi hizmetlerinin aralıksız sürdüğünü belirterek, “Ramazan ayımızı başarılı bir şekilde tamamladık. Bizler Bolu Belediyesi Aşevimizden her gün ihtiyaç sahibi ailelerimize sıcak yemek ulaştırıyoruz. Bu hizmetimiz ramazan ayında da devam etti. Ramazan boyunca 1650 kişiye her gün aşevi aşçılarımızın hazırlamış olduğu yemekleri ulaştırdık.” dedi.

“10 BİNİN ÜZERİNDE AİLEYE RAMAZAN KOLİSİ YARDIMI YAPTIK”
İhtiyaç sahiplerine ulaştırılan yardım kolileri hakkında da bilgiler veren Özdemir, “Onun dışında geçtiğimiz yıl gıda kolisi yardımında rekor kırmıştık. Koli yardımlarımızın büyük bir kısmını şehrimizdeki hayırseverlerimizin destekleriyle yapıyoruz. Yine onların desteğiyle 10 binin üzerinde aileye ramazan kolisi yardımında bulunduk.” diye konuştu.

“KARANTİNADAKİ VATANDAŞLARIMIZA YEMEK DESTEĞİ VERDİK”
Özdemir, karantinadaki vatandaşların talep etmeleri halinde yemek ihtiyaçlarının karşılandığına değinerek, “Covid-19 salgınının en yoğun olduğu, sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı bir dönemin içindeyiz. Bu süreçte yine talep edilmesi halinde karantinada olan tüm vatandaşlarımızın kahvaltı ve yemek ihtiyaçlarını karşıladık.” ifadelerini kullandı.

“ZEKAT VE FİTRELER DOĞRU KİŞİLERE ULAŞTI”
Son olarak zekat ve fitreleri gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına aracılık eden kampanya ile ilgili konuşan Özdemir, “Onun dışında fitre ve zekâtların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması noktasında geçtiğimiz yıl, bir kampanya başlatmıştık. Şehirdeki yoksulluk haritasını çıkartmıştık. Hangi mahallede kaç yoksul aile var, bunların bilgileri bizde mevcut. Bu verilerimizi, fitre ve zekatlarını vermek isteyen vatandaşlarımızla paylaştık. Bu sayede çok sayıda vatandaşımızın, zekat ve fitrelerini gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmasına katkı sağladık.” diye konuştu.