Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“RASİM ÖZDEMİR BU ŞEHRİN GAZETECİSİDİR”

“RASİM ÖZDEMİR BU ŞEHRİN GAZETECİSİDİR”

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı ve Beypiliç Boluspor Kulübü Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Boluspor TV ile çok özel bir söyleşi gerçekleştirdi. Özdemir, birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başlayan Boluspor TV özel röportajları ve özel programları devam ediyor.

BSTV’nin ilk özel konuğu Boluspor Kulübü Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir oldu. Faruk Çidem'in sorularını içtenlikle yanıtlayan Özdemir, Bolu Belediyesi ile Boluspor arasındaki bağa, yeni yönetimin çalışmalarına ve yeni dönemden beklentilerine kadar birçok noktaya değindi.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı ve Beypiliç Boluspor Kulübü Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ile yapılan söyleşinin satır başları şöyle:

“Rasim Özdemir bu şehrin gazetecisidir”

“Rasim Özdemir bu şehrin gazetecisidir. Çünkü mesleğimle gurur, onur duyuyorum. Gazetecilik ölünceye kadar devam ediyor. Emekliliği de yok. Kısacası yıllardır bu mesleğin içinde olduğum için bu şehrin gazetecisidir.”

“Her zaman gazeteci olarak tanıtıyorum kendimi”

“Ben 2004 ile 2009 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisinden, Belediye Meclis üyeliği yaptım. Bu sebeple belediyecilik yönümde var. Bu yönüm şuanda Belediye Başkan Yardımcısı olarak devam ediyor. Gazeteciliğimin yanında, Belediye Başkan Yardımcısı olarak ta görev alıyorum. Ama meslek anlamda ben her zaman gazeteci olarak tanıtıyorum kendimi.”

“Gazetecilerin şehri yönettiğini düşünüyorum”

“Bolusporlu bir kişiyim. Çünkü benden önce giren oldu mu bilmiyorum ama Necip Çarıkcı’nın ilk yönetimiyle birlikte ben Boluspor’da gazeteci anlamında yer almaya başladım. Benden sonra da Mehmet Ali Atalay yönetimde yer aldı. Aslında ben başlatmış oldum. Her dönem bir gazetecinin yönetimde yer almasını. Bundan sonraki süreç içerisinde de her Boluspor yönetiminde de bir gazeteci olacaktır diye düşünüyorum ve olmalıdır. Çünkü bu şehirde olan bu şehri yöneten gazeteciler var. Gazetecilerin şehri yönettiğini düşünüyorum. Yöneten gazetecilerin Boluspor yönetiminde de mutlaka olması gerekiyor. Çünkü bazen yönetim kurulundaki arkadaşlarımız gazeteciler gördüklerini göremiyorlar. Yönetim kurulu toplantılarında gazeteci de o yönünü gösteriyor. Yaptığımız bir hamlenin gazeteciler ve toplum tarafından nasıl algılanabileceğini gazeteciler daha iyi algıladığı için çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

“Bizim zamana ihtiyacımız var”

“Kendi evimizde oynadığımız seyircisiz bir maçtı. Sınırlı sayıda kişiler izledi. Karşımızdaki rakip geçtiğimiz yıl birlik bütünlük içinde oynayan kadrosunu çok bozmayan bir takımdı. Bizim kadromuz çok yeni bir kadro. Birlikte ilk maçına çıktılar. Ona rağmen takımın iyi olduğunu düşünüyorum. Ama şu gösterdi ki bizim zamana ihtiyacımız var. Bu zamanı inşallah çok kısa bir süre içinde tamamlarız. Bundan sonraki haftalar içinde daha iyi olacağımızı düşünüyorum.”

“Bu şehrin iki tane değeri var. Bir tanesi İzzet Baysal. Diğeri Boluspor”

“Bu şehrin iki tane değeri var. Bir tanesi İzzet Baysal. Diğeri Boluspor. Bu değerlerin ikisine de çok büyük sahip çıkmamız lazım. Boluspor bir marka. Türkiye’nin hangi şehrine giderseniz gidin biz deplasmanlara gittiğimizde eski yıllarını mutlaka hatırlıyorlar, hatırlatıyorlar. Tüm Türkiye başarılı Boluspor’u bekliyor. Aslında baktığımız zaman hala başarılıyız. Yaklaşık 13 yıldır bu ligdeyiz. Bizden önce yukarı gidenler yok olup gittiler. Ama artık Bolu halkı Boluspor’un süper ligde yer almasını istiyorlar. Artık zamanınında geldiğini düşünüyoruz. Emin adımlarla gitmek lazım. Süper lige çıkarcağız diye bundan önce hamleler yapan spor kulüpleri şuanda yok olduklarını net bir şekilde görebiliyoruz. Ben buradan bütün yönetimlere teşekkür etmek istiyorum.”

“Belediye Başkanımız futbol aşığı”

“Hemen hemen her gün konu mutlaka Boluspor’dan açılıyor. Belediye Başkanımız antrenmana gittin mi diye soruyor. O nasıl oynadı, bu nasıl oynadı diye soruyor. Başkan benden daha iyi Bolusporlu bunu net olarak söyleyebilirim. Aslında futbol aşığı. Boluspor onun için çok ayrı bir şey. Oda yıllar önce Boluspor’da yöneticilik yaptı. Belediye Başkanı seçildiğinden bu yana Boluspor için elinin değil gövdesini taşın altına koydu. Bu senede hemen hemen her yerde var. Boluspor yönetim kurulu ne istiyorsa, ne talep ediyorsa her şeyi yapıyor. Aynı şekilde beni görevlendiriyor. Boluspor için şu yapıldı mı, bu yapıldı mı diye soruyor. Bizim gündemimizden bir tanesi de Boluspor.”

“Burada görev alan yöneticiler Bolu’nun geleceği”

“Necip Çarıkcı’nın görev aldığı ilk yıl için söylüyorum. Andre Santos’un, Emre Kılınç’ın ve Umut Meraş’ın olduğu dönem. Aslında güzel bir hava yakalamıştık. Play-Of’a kalmıştık. Ama bu yıl şöyle bir farklılığı var. Yönetim anlamında net bir şekilde söyleyebilirim. Çok genç bir yönetim var. Heyecanlı bir yönetim var. Burada görev alan yöneticiler Bolu’nun geleceği. Her partiye gönül vermiş kişiler var. Siyaseten, ticareten başarılı olmuş isimler var.”

“Perde arkasında ağabey-kardeş ilişkimiz devam ediyor”

“Perde önünde resmiyetimiz devam ediyor. Perde arkasında ağabey, kardeş ilişkimiz devam ediyor. Eczanede onun arka tarafta odası var. O odaya haftada bir gün uğrarım. Mutlaka her gün telefonda konuşuruz. Ben Başkan Yardımcısı olduktan sonra da bu değişmedi. Başkanımız, başkan olduktan sonra da değişmedi. Çok uzun yıllardır arkadaşımız. Ben kendi hayatımla ilgili atacağım adımlarla ilgili kendisiyle danışırım. Biz bu şehrin insanıyız. Biz Bolu’yu seviyoruz derken, doğasını, havasını değil insanını da seviyoruz dedik.”

“İyi bir aile babası olduğumu düşünüyorum”

Aslında Başkan Yardımcılığımdan sonra biraz zorlandım. Ben çok ciddi anlamda eve vakit ayırabilen bir babaydım. Ama bu süreçte işin açıkçası biraz zorlanmaya başladım. İkisini bir arada yürütmek çok zor. İster istemez ödün vermek zorunda kalıyorsun. Ama iyi bir aile babası olduğumu düşünüyorum.

“Boluspor TV aslında bir hayaldi”

“Aslında Boluspor TV için ben 2016 yılında yönetime geldiğim zaman yapmak istediklerimin başında Boluspor TV geliyordu. Boluspor TV’yi kuralım. Ben başaramadım. Ama bu yönetim başardı. Bizim eski yönetim kurulu üyemiz Mehmet Ali Atalay benim arkadaşımda söylemiş o da ciddi anlamda mesai harcadı şimdi gerçekleştirdi. Boluspor TV aslında bir hayaldi. Boluspor TV, Boluspor’a, Bolu’ya bir marka değeri katacağını düşünüyorum. İnsanlar Boluspor’u merak ediyor. Onlara ulaşmada büyük katkı sağlayacak.”


Etiketler: bolu haberler