Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

RAMAZANDA LÖSEMİLERİ UNUTMAYIN ÇAĞRISI

RAMAZANDA LÖSEMİLERİ UNUTMAYIN ÇAĞRISI
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), ramazanda da lösemili çocuklar ve kanser hastalarını yalnız bırakmıyor. Besleyici ve sağlıklı koli içeriklerini ailelerine ulaştırmayı aralıksız sürdüren LÖSEV, başta kanser olmak üzere dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ve ekonomik zorluklar ile mücadele eden ailelerine sahip çıkıyor. LÖSEV Sosyal Hizmetler Sorumlusu Berfin Yazıcı, LÖSEV bağışçılarına çağrıda bulunarak, ‘Önce Çocuklar İyileşsin’ sloganıyla düzenlenen yardım kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu.


Tüm İslam âlemi için Ramazan ayı geldi çattı herkes bu ayda bolca sevap kazanma peşinde olacak. Bu kapsamda Gönüllü Lösev (Lösemili Çocuklar Vakfı) aile komitesi üyesi Meral Turgut, lösemi hastalarının da unutulmaması gerektiğini hatırlattı.  Turgut; “   Lösemili çocuklara umut vermesi amacıyla tasarlanmış Umut bebek tüm Türkiye’yi geziyor ve Bugün de Bolu’da. LÖSEV hayat verir. LÖSEV’e yapılan bütün bağışlar yerine ulaşmakta bundan kimse kuşku duymasın. Her yapılan bağış bir çocuğumuza can olarak geri dönüyor” dedi.

Haber: Aslı Akış

Ramazan ayında yoksul bir aileyi doyurmak, hasta bir çocuğu iyileştirmek, gözü yaşlı bir anneyi gülümsetebilmek ibadetlerin en güzelidir. “Bir çocuğun hayatından ve sağlığından daha değerli hiçbir şey olamaz. Bu nedenle fitre ve zekâtlarınız, ramazan bağışlarınız çocuklarımızın iyileşmeleri ve hayata sımsıkı sarılmaları için çok önemlidir.” Lösemi ve kanser ile zor günler yaşayan aileler ramazan ayında bir de koronavirüs salgını ile mücadele ediyor. LÖSEV, her ailenin evinde sıcak yemek pişebilsin, çocuklar sağlıklı beslenebilsin diye desteklerine hız kesmeden devam ediyor. Lösemi ve kanser hastaları için olmazsa olmaz gıdalar, ramazan paketleri 81 ildeki ailelerin evlerine kadar ulaştırılıyor. Türkiye genelinde 40 binden fazla kayıtlı kanser hastası ve ailelerine Ramazan gıda kolileri yanı sıra kırmızı et desteği, maddi yardım ve hijyen koli destekleri ulaştıran LÖSEV, ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmek için fitre ve zekat ile Ramazan bağışlarını kabul etmeye başladı.

“LÖSEV HAKKINDA BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ”         

LÖSEV Sosyal Hizmetler Sorumlusu Berfin Yazıcı, Ramazan ayı çalışmaları kapsamında Bolu’ya geldiklerini belirterek; “Ramazan çalışmalarımız kapsamında Bolu’ya geldik. Hem Bolu halkını ziyaret ettik, hem de LÖSEV hakkında bilinçlendirme çalışmaları yaptık. Ayrıca LÖSEV’in Ramazan ayında yaptığı çalışmalar ve bizim için Ramazan ayının önemi ile ilgili ziyaretlerde bulunduk. Belediye başkan yardımcımızı, emniyet, aile sosyal ve çalışma politikalar il müdürlüğü gibi birçok kurum, kuruluş ziyaretleri gerçekleştirdik. Ailelerimizi de ziyaret ediyoruz, hastane ziyaretleri gerçekleştirdik. Bunun gibi birçok çalışma yaptık” şeklinde konuştu.

“RAMAZAN AYINDA YAPILAN HER BAĞIŞ ÖNEMLİ”

Lösemi hastaları ve ailelerine yönelik yardımlarının yıl boyu sürdüğünü hatırlatan Yazıcı; “Aslında LÖSEV’in Ramazan ayındaki bu topladığı yardımlarla beraber sene içeresinde ailelere ileteceği kolilerin ne kadar önemli olduğunu anlatmak istedik. Kanser maalesef hepimizin hayatında var. Bu süreçte biz çocuk, yetişkin, hematoloji, onkoloji yani Lösemili Çocuklar Vakfı olarak biliyoruz ama artık bütün kanser hastalarına bütün desteklerimiz iletiyoruz. Hem bununla ilgili bilgilendirmek istedik hem bu kanser hastalarının bizlere yönlendirilmesi hem de bu kanser hastalarına ramazan ayında sizler tarafından bağışlanacak olan koli koli yardımların onlara ulaşmasının ne kadar önemli olduğunu anlatmak istedik. Toplam 5 aileyi ziyaret ettik. Onun dışında hastane ziyaretlerimizi yaptık. Hastane de başhekim ve birim doktorumuzla görüşüp, kendilerinden bizlere hasta yönlendirilmeleri ve hastaların da LÖSEV’in yardımlarından faydalanma konularında destek almak için aslında görüşeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“GÖNÜLLÜ AİLE OLARAK HİZMET VERİYORUM”

Bağış sayının arttığı Ramazan ayında hayırseverlere seslenen Gönüllü Lösev (Lösemili Çocuklar Vakfı) aile komitesi üyesi Meral Turgut; “ Benim kızım 10 yıl önce LÖSEV’de tedavi gördü. 10 yıldır biz yardımlarını aldık iyileştik. Şimdi bende gönüllü aile olarak LÖSEV’de hizmet vermekteyim. Bolu’da ki ailelerimize de yardımların ulaşabilmesi için nasıl zamanında biz yardımlarını alabildiysek, LÖSEV sayesinde iyileşip bugünlere gelebildiysek, bende Bolu’ya gelip ailelere LÖSEVİ anlatarak, diğer vatandaşlara yapılabilecek yardımlar hakkında bilgi vererek çocuklarımızın yardım alalarını ve daha çabuk iyileşmesini sağlanmasında gönüllü çalışmaktayım” diye konuştu.

Turgut, Bolu’da sık sık LÖSEV çalışmalarını anlatmak için ziyaretler gerçekleştirdiklerini vurgulayarak; “Bolu’ya ben sık sık ziyarete geliyorum çünkü çok fazla ailemiz olmadığı için LÖSEVİ tanıtmak için burada sık sık çalışmalar yapmaktayız.” dedi.

“LÖSEV HAYAT VERİR YAPILAN HER BAĞIŞ YERİNE ULAŞIR”      

Lösev’e yapılan her bağışın yerine ulaştığının da altını çizen Turgut; “Elimiz birde LÖSEV’in umut bebeği var. Lösemili çocuklara umut vermesi amacıyla tasarlanmış bir bebektir. Umut bebek tüm Türkiye’yi geziyor ve Bugün de Bolu’da. LÖSEV hayat verir. LÖSEV’e yapılan bütün bağışlar yerine ulaşmakta bundan kimse kuşku duymasın. Her yapılan bağış bir çocuğumuza can olarak geri dönüyor” ifadelerini kullandı. 
Etiketler: bolu haberler