Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

RAMAZAN PİDELERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

RAMAZAN PİDELERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İlk sahura kalkıldı, ilk oruçlar tutuldu, ilk iftarlar açıldı. Bolu’da fırıncılar hummalı bir çalışmayla ramazan pidelerini yetiştirmek için çalışmalara başladı, ramazan pidesi fırınların tezgahlarında yerini aldı. Bu sene geçen senelerin aksine fırınlarda sadece iftardan önce sıcak pide çıkartılacak.


Haber: Aslı Akış

Bu yıl da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) gölgesinde ihya edilecek. Ramazan ayının olmazsa olmazı ramazan pidesi için sabahın erken saatlerinde hamur yapmaya başlayan fırıncılar öğle saatlerinde hamuru ekmeye çevirip fırına sürdü. İlk pideler satışa sunuldu.

Bu yıl pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı riskin önlenmesi amacıyla fırınlardaki özel sipariş üretimi de dahil pide ve ekmek üretimi iftardan 1 saat önce sonlandırılacak ve iftar saatine kadar sadece satış yapılabilecek. İftardan sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemlerine devam edilebilecek.

Karadeniz Ekmek Fırını satış sorumlusu Zeynep Aydoğan, pide fiyatları hakkında bilgiler vererek; “Kovid-19’u geçen yılda yaşadık ama bu sene daha deneyimli olduk. Ramazan öncesinde hazırlıklarımızın hepsini zaten bitirdik. Şuanda pidelerimizi yumurtalı, sade, susamlı şeklide hizmete sunmaya başladık. 350 gram sade pidemiz 4 TL, 350 gram yumurtalı ve bol susamlı pidemiz 5 TL olarak satışta” dedi.

“DENETİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Gerekli tüm hijyen tedbirlerini fırında aldıklarının altını çizen Aydoğan; “Bütün hijyen kurallarımızın hepsine uyuyoruz. Zaten uymakta zorundayız. Buradan binlerce müşterimiz ekmek alıyor. Onlar da ailelerine götürüyor. Denetimlerimiz tam gaz da devam ediyor. Yani Belediye olarak da denetimlerimiz devam ediyor. Tabi ki her gelenin, her çalışanın ateş ölçerleriyle mutlaka denetimleri yapılıyor. Dezenfektanları sağlanıyor. Maske, eldiven gibi bunlarında hepsini veriyoruz. Hijyen şuanda bizim için hat safhada gerçekten. 24 saat boyunca açık şekilde hizmet veriyoruz.  Müşteriler arasında da bireyler kendilerini koruduktan sonra problem yaşayacağımızı da düşünmüyoruz. Evet, bize bildirilen, 1 saat öncesinden üretim durdurulup satışlarımız nizami bir şekilde devam edecek” şeklinde konuştu. 

Etiketler: bolu haberler