Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

RAMAZAN BEREKETİ BİN KİŞİLİK İFTAR ÇADIRINDA PAYLAŞILACAK

RAMAZAN BEREKETİ BİN KİŞİLİK İFTAR ÇADIRINDA PAYLAŞILACAK
Ramazan ayında ‘Paylaştıkça artan bereket’ ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Bolu Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşları aynı iftar sofrasında buluşturacak. Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir; “Kent Meydanı’ndaki Ramazan çadırımızda her akşam yaklaşık 1000 vatandaşımızı iftar sofrasında buluşturuyoruz. İhtiyaç sahiplerine Ramazan kolisi yardımı yapmak isteyen hayırseverlerimiz 444 2658 numaralı çağrı merkezimizden bizlere ulaşabilirsiniz” dedi.


Özel Haber: Aslı Akış

Bolu Belediyesi pandemi nedeniyle iki yıldır kurulmayan iftar çadırını Kent Meydanında kurdu. Bir ay boyunca hayırseverlerin sağlayacağı katkılarla iftar çadırında günlük 1000 kişiye iftar yemeği verilecek.

RAMAZAN AYI BOYUNCA DA İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN DEV KAZANLAR KAYNAMAYA DEVAM EDECEK

Bolu Belediyesi Aşevi’nde ihtiyaç sahipleri için dev kazanlar kaynamaya gönül sofralarının hazırlıkları yapılmaya başlandı. 365 gün yemek dağıtımına devam eden aşevinde Ramazan ayı boyunca da aşçılar tarafından pişirilen yemekler, sefer taslarına doldurulacak aşevi aracına yüklenerek iftara yakın saatlerde ihtiyaç sahibi 1800 haneye ulaştırılacak. Öte yandan gıda kolisi yardımı da ay boyunda sürecek.

“1800 AİLEMİZE SICAK YEMEK ULAŞTIRILIYORUZ”

Hazırlıkları yerinde inceleyen Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir; “Pandemi nedeniyle iki yıldır iftar çadırımızı kuramadık fakat Bolu Belediyesi olarak ramazan ayı da dahil olmak üzere 365 gün 1800 ailemize sıcak yemek ulaştırıyorduk. Yine ramazan ayı boyunca bu ailelilerimize yemek gidecek.

“HER GÜN 1000 KİŞİ İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELECEK”

Özdemir, koronavirüs tedbirlerinin kontrollü bir şekilde devam ettiğini anımsatarak; “Ramazan ayında aşevleri korona virüs salgını sebebiyle kapalıydı. İftar yemekleri veremiyorduk. Bu yıl tedbirlerin kontrollü bir şekilde devam etmesiyle birlikte ramazan ayına yakışır olsun diye şehrimizin en belirgin noktasında iftar çadırımızı kurduk.  Burada her gün 1000 kişiye yemek vereceğiz.” dedi.

“HAYIRSEVER VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Ramazan ayı boyunca her gün bir hayır sahibinin yemek vereceğinin altını çizen Başkan yardımcısı Özdemir; “Bolu’daki hayırsever vatandaşlarımız sayesinde bu iftar yemeğini veriyoruz. Hayırsever vatandaşlarımız gelip “yemeği ben karşılamak istiyorum” diyor bizde kabul ettik. Ramazan ayı boyunca her gün için bir hem bolu belediyesi, hem hayırseverlerimiz hem de sponsorlarımızın katkılarıyla 1000 kişiye yemek verebileceğiz” şeklinde konuştu. 

“YOKSULLUK HARİTASINI ÇIKARAN TEK BELEDİYEYİZ”

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlarla ilgili hazırlıkların da tamamlanarak, vatandaşlara erzak dağıtımlarının başlayacağını vurgulayan Başkan yardımcısı Özdemir; “Biliyorsunuz sosyal belediyecilik konusunda aşevi olan ender belediyelerden biriyiz. Türkiye’de yoksulluk haritasını çıkaran tek belediye biziz. Şehrimizde nerede ihtiyaç sahibi var? Hangi evde nerede yaşıyor? yoksulluk derecesi nedir? Biz bu konuda tek tek çalışma yaptık. Bu yoksul vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere zaman zaman da yardım yapıyoruz. Tabi bu konuda da vatandaşlarımız Bolu Belediyesi vasıtasıyla yardım yapmak istiyorum diyor. Bizlere ulaşıyor. Konuyla ilgili çalışmamızı yaptık. Ramazan ayının başlangıcıyla birlikte ihtiyaç sahibi kişilere ramazan kolisi dağıtımı yapacağız.” diye konuştu.

“DİREKT BENİ DE ARAYABİLİRLER”

Alan el ile veren eli birleştirme noktasında ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir,  hayırlarını Bolu Belediyesi aracılığıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlara çağrıda bulunarak; “Gerçekten ihtiyaç sahiplerine yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız Bolu Belediyesinin 444 26 58 numaralı hattımızı arayabilirler. Ayrıca direkt beni de arayabilirler. 0505 802 12 74 telefon numarasından bana ulaşırlarsa, biz de alan el ile veren ile birleştirme adına elimizden geleni yapacağız. Kolilerini, ramazan hayırlarını ulaştırması açısından Bolu Belediyesi vesile olmuş olacak” ifadelerini kullandı.

“FİTRE VE ZEKÂTLARI ULAŞTIRMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Bolu Belediyesinin fitre ve zekât konusunda da çalışma yürütüldüğünü belirten Özdemir; “Fitre ve zekât ile de geçen yıllarda yaptığımız gibi gerçek yoksullara ulaşmasını isteyen vatandaşlarımız bizi vasıta olarak kullanmışlardı. Bu yılda yine aynı şekilde konuyla ilgili çalışmamızı başlattık. Önümüzdeki günlerde duyurularımızı yapacağız. Bize ulaştırmaları halinde gerçekten yoksul vatandaşları tespit etmemiz dolayısıyla, fitre ve zekâtları ulaştırmaya çalışacağız.” dedi. 
Etiketler: bolu haberler