Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

PTT’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA İLHAN TURGUT’A ZİYARET

PTT’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA İLHAN TURGUT’A ZİYARET
Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olan PTT’nin(Posta ve Telgraf Teşkilatı) kuruluşunun 181. yıldönümü dolayısıyla Bolu PTT Başmüdürü Şahin Abak ve PTT çalışanları, Bolu Vali Vekili İlhan Turgut’u makamında ziyaret etti.

HABER: ASLI AKIŞ

PTT Bolu Başmüdürü Şahin Abak ve kurum çalışanları, PTT'nin 181’inci kuruluş yıldönümü münasebeti ile Bolu Valiliğini ziyaret ettiler.

Ziyarette PTT Bolu Başmüdürü Şahin Abak, Bolu Vali Vekili İlhan Turgut’a 181’inci yıl kutlamaları anısına kurum tarafından Millî Mücadele’nin 100. yılı anısına hazırlanan Anma Pulu Serisi Kataloğu hediye etti.

“PTT SON 10 YILDA ÇOK CİDDİ GELİŞMELER KAYIT EDEN BİR KURUM” 

Ziyaret sırasında konuşan Bolu Vali Vekili İlhan Turgut, PTT'nin ülkemizin en köklü ve en kadim kuruluşlarından birisi olduğunu belirterek; “Kurumlarından 181. yılına girmiş PTT teşkilatımızın günü nedeni ile arkadaşlarımız ziyarete geldiler. Teşekkür ediyorum günlerini tebrik ediyorum nice 181. yıllara erişmelerini diliyorum bunlar tabi devletimizin kurumlarımızdan birisi bugüne kadar bütün insanımıza hizmet etmeye çalışıyorlar. Bundan sonrada arkadaşlar ile sürekli görüşüyoruz zaten eksiklerimiz oluyor bazen tabi nüfus arttı şehirleşme arttı kendilerine ulaşılmasını istiyor. Günlük olarak ulaşılmasını istiyor. PTT’ de bu hedeflerini koydu son 10 yılda çok ciddi gelişmeler kayıt eden bir kurum onlarda ellerinden geleni yapıyorlar ellerine sağlık diyorum. Tekrar günlerinizi tebrik ediyorum PTT teşkilatının temsilcileri olarak başarıların devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kurum ile ilgili bilgiler veren, hali hazırda yürütülen, yapılması planlanan çalışmaları ve projeleri aktaran PTT Bolu Başmüdürü Şahin Abak, Bolu genelinde 6 merkez müdürlüğü, 10 şube ve 5 acente olmak üzere 21 işyerinde 141 personelle hizmet verdiklerini ifade etti.

Abak; “İki asra yakın geçmişi olan bir kurum ilk olarak 23 Ekim 1840 yılında İstanbul Eminönü yeni cami avlusunda nezaret adı altında kurulan bir kurum o zaman ki dönemde Osmanlı ve yabancıların posta hizmetlerini yerine getirmek için ihtiyacı karşılamak için kurulmuş bir kurum.

“2 ASIRDA PTT LOGOSU PTT HARFLERİ BİR ŞEY İFADE EDİYOR”

Yıllar içerisinde birçok devletimizin kurumlarına bağlı olarak çalışmış, hizmetini sürdürmüş, son olarak 1995 yılında sizlerin de malumları olduğu üzere PTT kendi içerisinden Telekom’u ayırarak kendisi Posta İşletme Genel Müdürlüğü olarak hizmetlerine devam etmiş, 1995 yılında Telekom PTT ayrışması olmuş ama posta işletme genel müdürlüğü olarak kurulan; 2 asırda PTT logosu PTT harfleri bir şey ifade ediyor.

Telekom ayrıldığında ne yapabiliriz diye bir çalışma yapmış bunu posta telgraf telefon diye önceki halini daha sonra posta telgraf ve teşkilat olarak dile getirmiş. Bu hizmetini 95’den 2000’e kadar en son 2013 yılında da bu sefer kanun değişikliği ile PTT anonim şirketi olarak bir yapılanma içerisine girmiş bir kurum devletimizin haberleştirme ulaştırma hizmetlerini her yıl bu teknoloji ile tecrübesi ile devletimizin görevlerini üstlenmiş bir kurum şuana kadar da devam ettirdi.

“141 PERSONELİMİZ İLE HİZMETLERİMİZİ YÜRÜTMEKTEYİZ”

Geçtiğimiz pandemi döneminde devletimiz tarafından verilen görevleri üstlenmiş çok iyi bir çalışma içerisine girmiş bir kurum. İlimizde de PTT olarak teşkilatlanmış durumdayız. Başmüdüre bağlı 6 tane 10 tane şube olmak üzere toplamda 21 tane mevcut bu 21 iş yerimizde 141 personelimiz ile hizmetlerimizi yürütmekteyiz.” İfadelerini kullandı.
Etiketler: bolu haberler