Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

PROJELERİ KONUŞTULAR

PROJELERİ KONUŞTULAR
Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Nahit Abak, Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen ve Genel Sekreter Öznur Akkaya, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.


BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı makamında ziyaret eden BBV heyeti, vakfın Bolu için sürdürdüğü projeler hakkında Rektör Alişarlı’ya bilgi verdi. Ziyarette, Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Nahit Abak, Ahmet Taşman Girişimcilik Programı ile Zehra Taşman Kadına ve Eğitime Destek Programı’nın Bolu için önemine değindi.

Programların, Amerika’da yaşayan Bolulu hayırsever iş insanı Haldun Taşman’ın memleketi için ayırdığı fonlar sayesinde hayata geçirildiğini ifade eden Abak, özellikle Ahmet Taşman Girişimcilik Programı kapsamında BAİBÜ ile ortak çalışmalar yapılabileceğinin altını çizdi.

Bolu Bağışçılar Vakfı’nın ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden BAİBÜ Rektörü Mustafa Alişarlı, Bolu’nun gelişimi için yapılacak her türlü projeye destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Girişimcilik konusunda BAİBÜ’de uzman akademisyenlerin olduğundan da söz eden Rektör Alişarlı, önemli projelerde farklı dinamiklerin birlikte hareket etmesinin önemine vurgu yaptı. 

Tıp Fakültesi’ne yapılması planlanan kreş

Bolu Bağışçılar Vakfı heyeti, BAİBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu’nu da makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Dekan Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, BBV heyetini tıp fakültesinde yapmayı planladıkları kreş hakkında bilgilendirdi. Dekan Kurtoğlu, sağlık sektöründe çalışanların büyük kısmının kadın, kadınların da büyük çoğunluğunun anne olduğunu belirterek, artan personel sayısı nedeniyle kreş ihtiyacının ortaya çıktığını ifade etti.  BBV Başkanı Nahit Abak ve Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen’e kreşin planlarını gösteren Dekan Kurtoğlu, yapmayı planladıkları kreş ile özellikle İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan personelin önemli bir sorununun çözüme kavuşacağını söyledi.

Bolu Bağışçılar Vakfı olarak Bolu’nun yaşadığı her türlü sorunun çözümü noktasında katkı vermek istediklerini belirten BBV Başkanı Nahit Abak, tıp fakültesine yapılması planlan kreş için BBV’nin vereceği destek noktasında vakıf yönetim kurulu ve BBV üyeleri ile görüşme yapılacağını ifade etti.

Etiketler: bolu haberler