Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

PROJELER BİR BİR GERÇEKLEŞİYOR

PROJELER BİR BİR GERÇEKLEŞİYOR
Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın en önemli projeleri arasında yer alan tarihi Arasta projesinin ilk adımı atıldı. Gerede Belediyesi ile ihaleyi alan KA Restorasyon Limited Şirketi arasında sözleşme imzalandı.

Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen imza törenine Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, firma yetkilileri, birim müdürleri ve basın mensupları katılım sağladı. Ankara Hamam önü dokusunun yansıtılacağı yaklaşık maliyeti 8 buçuk milyon TL olan arasta projesi, 925 metrekare arsa üzerine yapılacak. 3 bin metrekare olan arsanın 925 metrekaresi için yapılan ihalenin ardından ihaleyi kazanan KA Restorasyon firması ilk kazmayı önümüzdeki günlerde vuracak. Tamamlandığında içerisinde 12 adet dükkân, 6 adet ofis, 1adet kafeterya, 1 adet restoran, millet kıraathanesi, hanımlar lokali, yöresel ürün pazarı ve el sanatları ürün satış dükkânlarının yer alacağı proje bodrum artı 2 kat olup 2 bin 139 metre karelik bir inşaat alanına sahip olmuş olacak.

“PROJEYİ GEREDE BELEDİYESİ KENDİ BÜTÇESİ İLE HAYATA GEÇİRECEK”              

Arastayı 6 milyon 950 bin TL’ye yapmayı taahhüt eden firma 780 günlük teslimat süresini de daha erken bitirip tamamlamayı taahhüt etti. 11 Kasım 2021 tarihinde bitirilmesi planlanan projeyi Gerede Belediyesi kredi kullanmadan kendi bütçesi ile hayata geçirecek.

“PROJEMİZİ EN KISA SÜREDE TAMAMLAYARAK HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ”

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar söz konusu proje hakkında yaptığı açıklamasında; “Kitirler Mahallemizdeki ekonomik ömrünü tamamlamış atıl vaziyette bulunan dükkânlar ve Kültür sitesi yıkılarak yerine şehir siluetine uygun tarihi görünümlü bir proje planladık. 05 Eylül 2019 tarihinde ihalesini yaptığımız projemizi inşallah en kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Ülkemize, İlçemize ve Hemşehrilerime şimdiden hayırlı olsun”  dedi.