Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Prodef Asansör sahibi Hakan Kulakoğlu asansör etiketleri hakkında bilgi verdi

Prodef Asansör sahibi Hakan Kulakoğlu asansör etiketleri hakkında bilgi verdi
İlimizin markalaşmış önemli şirketleri arasında yer alan ve Uluslararası standartlar kapsamında gelişen teknolojiyi sürekli takip etmekte olan Prodef Asansör’ün İşletme Sahibi Hakan Kulakoğlu, asansör etiketleri hakkında önemli bilgiler verdi.
Müşterileri için değer yaratan Prodef Asansör’ün İşletme Sahibi Hakan Kulakoğlu, asansör sektörü ile ilgili bilgiler paylaşarak; “Prodef Asansör olarak taviz veremeyeceğim tek şey güvenliktir. Doğru kullanıldığında ve doğru bakıldığında en güvenli mekanik taşıma aletlerinden birisidir. Ben araba yapmıyorsam, uçak yapmıyorsam, gemi yapmıyorsam insan taşıyan tek şey yapıyorum onu da adam gibi yapıyorum. Güvenli ve sağlıkla sizi evinize ulaştırabileceğiniz mekanik taşıyıcılar imalat ediyoruz. Allah kısmet ederse de bunun imalatı için son aşamadayız. Artık üretim kısmına geçiyoruz. Bununla ilgili alt yapı çalışmasını iki buçuk yıldır yapıyorum. Kısa bir süre sonra Allah kısmet ederse bölgemize bir değer daha katmak niyetindeyiz” şeklinde konuştu.

“SARI VE KIRMIZI TEHLİKELİ RENKLERDİR”
Asansörlerde etiketlere değinen Kulakoğlu, “Asansörlerde yeşil etiket tamamıyla kurallara uyulmuş her şekilde denetlemesinin yapılmış, tüm testlerden tam sonuç almış ve mimari olarak yapısal kusuru olmadan bütün her şeyi kitabına uydurulmuş asansör demektir. Asansörün mavide kalması güvensiz olduğunu göstermez. Bazen yapısal kusurlardan da asansör mavide kalabiliyor. Sarı ve kırmızı tehlikeli renklerdir. Acil müdahale edilmelidir. Mavi ve yeşil etiket varken asansör kullanılabilir fakat sarı ya da kırmızı varken kesinlikle kullandırtmıyoruz. Her etiketin üzerinde bir bitiş tarihi yazar. Bu periyodik kontrol ekstra bir durum oluşmadıkça yılda bir kez yapılır. Bu bina yöneticisinin, asansör firmasının ve yetkili akredite firmasının da sorumluluğundadır. Biz asansör yetkili firması olarak rapor tarihlerini tutuyoruz. Tarih yaklaşınca sistemimiz bizi uyarıyor. Bizde yönetimde kim varsa onun onayıyla akredite firmasının bilgisini paylaşıyoruz. Denetleme zamanının geldiğini söyleyerek denetlemeyi gerçekleştiriyoruz. Yıllık periyodik kontrolü yapılmayan bir asansörün piyasada çalışmasına izin vermek bir kural hatasıdır. O yüzden biz bütün asansörleri denetletiyoruz” diye konuştu.

“İŞİMİ SEVEREK YAPIYORUM”
Asansör sektörü gerçekten zor bir sektördür. Yaptığınız kendi ellerinizle montaj ettiğiniz aletlere insanların canını emanet ediyorsunuz. Çok büyük bir sorumluluğu var. Doğru yapılırsa başınızı yastığa rahat koyabilirsiniz. Ve sizde sorumluluk sahibi bir insansanız bunu doğru yapılması için elinizden gelen bütün çabayı gösterirsiniz. Biz bu konuda iç denetleme mekanizmalarımız da dâhil olmak üzere her şey kontrol altındadır. Asansör demek aslında bir kontroldür. Yani sürekli bir denetlemedir. Daima takibinde olursanız düzenli aletler üretiyorsunuz. İnsanlarında huzurla bindiğini gördüğünüzde mutlu oluyorsunuz. Ben her yeni yaptığım asansörden sonra bir keyif alıyorum. İlk binen ve ilk kullanan olarak bir keyif alıyorum. Bütün denetlemelerini bitirdikten sonra ekibi gönderiyorum ve tekrar kontrol edip tebessüm ile çıkmayı seviyorum.” diye konuştu.