Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Pazar esnafı" Küçük esnaf eziliyor"

Pazar esnafı
Covid-19 tedbirleri kapsamında alınan tam kapanma kararı pazar esnafını etkiledi. Tam kapanma süresi boyunca kapalı olacak pazarlar bugün son kez açıldı. Pazarların bu süre içinde kapalı olmasından dolayı ise vatandaşlar son gün pazarlara akın etti. Pazarlarda ki yoğunluğun gözden kaçmamasıyla birlikte emek teknesini 18 gün kapatacak olan pazar esnafı ise bu durumdan memnun değil. Pazar esnafının çoğu küçük esnaf oldukları için ekonomik açıdan olumsuz etkileneceklerini ve elde kala ürünlerini satamayıp zarar edeceklerini belirtti.
Haber: S.Sevgül Kaba

Türkiye genelinde alınan Covid-19 tedbirleri kapsamında alınan tam kapanma kısıtlama kararı ile pazarların bu süreçte kapalı tutulmasına karar verildi. Tam kapanma kısıtlamasın başlamadan önce son kez tezgahlarını açan pazar esnafı bu durumdan olumsuz etkiledi. Hal böyle olunca pazar esnafı bu kararının kendilerini ekonomik açıdan fazlayla kötü etkilediğini ifade etti.

Pazar esnafı Yasemin Hanım, "Pazarların kapanmasıyla ilgili tek söyleyeceğim bir şey var kapatılacaksa ya komple kapatılsın yada hiç kapanmasın. ben pazarcıyım günlük kazanıyorum 18 gün  boyunca ne yiyeceğim ne içeceğim hiç bunlar düşünülmüyor. Sadece marketlerin açık olması küçük esnafı eziliyor, büyük esnaf büyümeye devam ediyor. Biz tez vakitte adalet istiyoruz." diye belirtti. 

Pazar esnafı Feridun Bey, "Bu millet 18 gün boyunca ne yapacak? Bu insanların bir sürü masrafı var. Herkes ekmek parası için çalışıyor bu kadar ürünü 3 hafta boyunca ne yapalım? Pazarların kapalı olması marketlerin açık olması yanlış bir karar." dedi.

Pazar esnafı Emre ve Salih bey, "Yasakların olması şuan durum için gerekli bir şey belki ama pazar küçük esnaf olduğu için zarara uğruyor. Biz 20-25 senedir bu işi yapıyoruz. 3 hafta ürünlerimi satamayacağım ve bu bizi zarar uğratacak. Küçük esnafların muhakkak desteklenmesi gerekiyor. Marketler pandemi döneminde zaten çok fazla kazandı ve marketler büyüdü. Pazar esnafını  mahvettiler. " diye söyledi.