Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

PAYLAŞMANIN VE DAYANIŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ YAŞANDI

PAYLAŞMANIN VE DAYANIŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ YAŞANDI
Bolu’daki hayırseverlerin destekleriyle her gün 2 binin üzerinde ihtiyaç sahibine sıcak yemek ulaştıran Bolu Belediyesi Aşevi, bu yıl ki Kurban Bayramı’nda da kurban paylarını vatandaşların teslim edebilmesi için bayram boyunca hizmet vermeye devam ediyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla yılın her günü ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzleri gülüyor.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Aşevi’nde kurban mesaisi başladı. Yardımseverlerle gerçek ihtiyaç sahiplerini buluşturmaya devam eden Aşevine bağışlanan kurban payları hijyenik şartlarda düzgün bir şekilde parçalanarak paketler haline getiriliyor, son derece steril ortamda herhangi bir zarar vermeyecek şekilde ise muhafaza ediliyor.

Kurban paylarını Bolu Belediyesi’ne vermek isteyen vatandaşlar sabah: 08.30 ile akşam 21.00 saatleri arasında açık kalacak Aşevi’ne paylarını bırakabilecek. Bunun yanı sıra Bolu Belediyesi’nin ücretsiz çağrı merkezi hattını arayarak talepte bulunan vatandaşların payları, görevli personellerce adreslerinden teslim alınıyor.

“BOLULULAR KARINCA KARARINCA PAYLARINI AŞEVİMİZE GETİRDİLER”

Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, “Bayram sabahı personelimiz namazını evinde kıldı, aileleriyle bayramlaştı ve mesaiye erken saatte başladık.08.30’da burada başkan bolu belediyesi başkanvekilimiz, başkan yardımcılarımızla bayramlaştık sonra hızlı bir tempo başladı burada. Kurban paylarını işledik kıymaya, kuşbaşına dönüştürdük ve soğuk hava depolarımıza yerleştirmeye başladık. Bayramın birinci günü başlayan bu serüven bu günde kurban hisselerini veren vatandaşlarımıza mezbahanede kesimleriyle devam etti. Bugün itibariyle hisselerden gelen payları da hissedarlarımıza ulaştırmak üzere tekrar arkadaşlarımız da yoğun mesaiye devam etmekteler” şeklinde konuştu.

“KURBAN ETLERİ VE SICAK YEMEKLER İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZA ULAŞTIRILDI”

Mert, Türkiye’de yoksulluk haritasını çıkartan tek belediye olarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlara kurban payları ve sıcak yemek ulaştırmada en güzel örneği sergilediklerini ifade ederek; “Muhtaç durumda olan bizde kayıtlı yoksulluk haritasında yer alan vatandaşlarımıza birer kilo kıyma şeklinde evlerine, adreslerine yardımlarımız ulaştı. Hakikaten dayanışmanın ve paylaşmanın en güzel örneğini elimizden geldiğince en güzel şekliyle yaşamaya çalıştık, yaşatmaya çalışıyoruz. Eve giden o sıcak yemekler hakikaten vatandaşlarımızın yatalak, yoksul ve engelli vatandaşlarımızın sefertaslarıyla taşınıyor. Bu süreçte iki tane yatalak olan yaşlımız kurbanlarını yine bize bağışladılar.” dedi.

“BAYRAM BOYUNCA AŞEVİMİZ HİZMETE DEVAM EDECEK”

Bolu Belediyesi’nin ücretsiz çağrı merkezi hattını arayarak talepte bulunan vatandaşların payları, görevli personellerce adreslerinden teslim alınacağına da işaret eden Güler Mert, “444 26 58 Belediyemizin kurumsal telefon numarasıdır. Bu telefon numarasına ulaşan kişiler adreslerini bize takdim ettiği takdirde sahadaki arkadaşlarımız en yakın adrese gidip adresten paylarını alıp burada bize emanetleri teslim ediyorlar. Bu çalışma süreci 4 gün boyunca devam edecek. Sabah 08.30’da başlıyoruz mesaiye akşam 21.00’e kadar devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“İYİLİKLER PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALDI”      

Bolu halkı tarafından her Kurban Bayramı’nda Bolu Belediyesi Aşevi’ne gerçekleştirilen kurban ve kurban payı bağışlarında 2021 yılının rekoru da kırıldığını da aktaran Mert; “Yani gerçekten bu yıl daha fazla pay ve hisse oranı geldi rekorun rekoru kırıldı. Paylaşmanın en güzel örneğini burada yaşadık. Paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneği olan kurban bayramında, iyilikler paylaştıkça çoğaldık gerçekten bu paylaşımda vatandaşlarımız bizlerle paylarını paylaşarak iyilikleri çoğalttılar. İyilikler ve güzellikler hayatımızda çoğalar paylaştıkça çoğalsın istiyorum, herkese iyi günler diliyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Gönül rahatlığıyla bizde çalışmalarımıza devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kurban Bayramı’nda da zor durumdaki vatandaşları gözeten Bolu Belediyesi Aşevi aracılığıyla bayram boyunca bağış kabul edecek, hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında yardım köprüsü olacak.

Etiketler: bolu haberler