Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Patates ve hububat ekili alanlarda inceleme

Patates ve hububat ekili alanlarda inceleme
Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat ve teknik personel “Yerli ve Milli Tohumun Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın Projesi” kapsamında ekimi yapılan Patates ve Hububat ekili alanlarda incelemelerde bulundu.
İl Müdürü İzzet Muart; Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İsmail Altıntaş ve teknik personel eşliğinde Bolu Merkez ilçe Örencik Köyü’ndeki Niğde Patates Araştırma Enstitü Müdürlüğü’nce tescil ettirilen  yerli ve milli patates çeşitlerinin ekili alanı ziyaret ederek ürün gelişimlerini inceledi. Ayrıca Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitü Müdürlüğü’nce tescil ettirilen Hububat  ekili alanı ziyaret ederek ürün gelişimlerini inceledi.

“Yetiştiricilerimizin hasadı bol kazancı bereketli olsun”

Konu hakkında açıklamada bulunan İl Müdürü İzzet Murat, “İl Müdürlüğümüzce Yerli ve Milli Tohumun Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın Projesi” kapsamında gönderilen 500 Kg Arpa, 200 Kg. Makarnalık Buğday ve 800 Kg Ekmeklik Buğday tohumları Ekim ayında dağıtımları yapılarak Merkez ilçe ve diğer tüm ilçelerde ekilişleri yapılmıştır. Ayrıca Niğde Patates Araştırma Enstitü Müdürlüğü’nce gönderilen 1.360 Kg yerli ve milli  patates çeşitleri Nisan ayında dağıtımları yapılarak dikimleri yapılmıştır. Hububat ve Patates ekili alanlarda yapılan tarla kontrollerinde bitki gelişimlerinin gayet sağlıklı ve güzel olduğu görülmüştür. Tohumlarımızın gelişimi gerek bizler gerekse üreticilerimizce mutluluk vericidir. Yetiştiricilerimizin hasadı bol kazancı bereketli olsun” ifadelerini kullandı.

“Şahsım ve üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum”

Projeye desteklerinden dolayı katkısı olanlara teşekkür eden Murat, “Projeye desteklerinden dolayı başta Sayın Valimiz Ahmet ÜMİT olmak üzere, Bakan yardımcımız Sayın Fatih METİN, değerli Bolu Milletvekillerimiz Arzu Aydın ve Fehmi KÜPÇÜ, İl Özel İdaremize ve emeği geçenlere kurumum, şahsım ve üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.