Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

PATATES TOPRAĞA EKİLMEYE DEVAM EDİYOR

PATATES TOPRAĞA EKİLMEYE DEVAM EDİYOR
Havaların ısınmasıyla beraber Bolu’nun ünlü patatesinde ekim başladı.

Türkiye'nin en önemli patates üretim merkezlerinden olan Bolu’da, havalarında uygun hale gelmesiyle, patatesler toprağa dikilmeye başlandı. Yukarı Çamlı köyü mevkiinde yapılan dikimi ziyaret eden Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat, İl Müdür Yardımcısı Hasan Taş ve teknik personel incelemelerde bulunurken ekim aralığı, kullanılan gübre miktarı vb. konularda üreticilerle istişare de bulundu.

“BOLU PATATESİ BİR MARKA OLMUŞTUR”

Bolu Patatesi’nin bir marka haline geldiğini aktaran İl Müdürü Murat, “Yakın zamana kadar devam eden yoğun yağışlı hava sonrası gelen güneşli havalar üreticilerimize toprak işleme ve ekim-dikim fırsatı sunmuştur. Bolu üreticisinin olmazsa olmazı konumunda yer alan patates dönem dönem değişkenlik gösterse de Bolu’nun değişmeyen ürünleri arasında yerini korumaktadır. Coğrafi işareti alınan Bolu patatesi toprak ve ikliminin verdiği katkı ile kalite ve lezzet alarak tercih edilir bir ürün haline gelerek ‘Bolu Patatesi’ adıyla aranan bir ürün, bir marka olmuştur” ifadelerini kullandı.

“HASATI BOL, KAZANCI BEREKETLİ OLSUN”

Patatesin hasattı için iyi temennilerini de dile getiren Murat, “İçerisinde bulunduğumuz dönemde gerek gıda arzında yaşanan global sıkıntı gerekse de dalgalı fiyat hareketleri patatesi stratejik bir noktaya sürüklemiştir. Üreticilerimizin her şeye rağmen durmaksızın üretmeye devam etmesi mutluluk vericidir. Üreticilerimizle koordineli hareket ederek üreticilerimizin ve ülkemizin kazanması temel amacımızdır. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımız devam edecektir. Üreticimizin diktiği her bir patates hasatta bol olsun, kazancı bereketli olsun. Başta değerli Bolu çiftçilerimiz olmak üzere emeği geçenlere şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum" dedi.

Etiketler: bolu haberler