Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“PARTİLİ BİR BELEDİYE İSTEMİYORUM”

“PARTİLİ BİR BELEDİYE İSTEMİYORUM”
AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın’ın “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından belediye personeline mobbing uygulanıyor. Yaptığı suçtur, savcılığı göreve davet ediyorum” söylemi üzerine Başkan Özcan, “Partili bir belediye istemiyorum. Savcılar bunda bir suç unsuru görürse de, gidip her vatandaş gibi ifade vermeye hazırım. Doğrudan vatandaşla muhatap olan, memur gibi çalışan belediye personelini “partisiz” olmaya davet ediyorum” dedi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ocak ayında belediye personeli ile yaptığı toplantıda, belediyede memur statüsünde olup vatandaş ile doğrudan muhatap olan çalışanların herhangi bir siyasi partinin üyesi olmamaları konusunda uyarıda bulunmuştu.

Bunun üzerine AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın personele karşı mobbing uyguladığını ve yaptığının suç olduğunu ifade etmişti. Başkan Özcan için savcılığı göreve davet eden Aydın, “Bu aleni suçtur. Basında çıkan bu haberleri savcılığında göreceğini düşünüyorum. Savcılığı göreve davet ediyorum. Çünkü vatandaşların siyasi görüşleri ne olursa olsun tüm vatandaşların teminatıyız. Bu teminata halel getirecek kimsenin bu şekilde davranışta bulunmasına müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Aydın’ın söylemleri üzerine konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi’nin partili bir belediye olmamasını hedeflediğini ifade ederek, doğrudan vatandaşla muhatap olan, memur gibi çalışan belediye personelini yeniden “partisiz” olmaya davet etti. Konu ile ilgili savcılığa ifade vermeye hazır olduğunu söyleyen Başkan Özcan, “Partili bir belediye istemiyorum. CHP’li, AK Partili belediye olmaz, burası Türkiye Cumhuriyeti’nin belediyesidir” dedi.

“BEN PARTİZANLIK YAPAMAM, YAPTIRMAM”

Bir kamu kuruluşu olan Bolu Belediyesi’nde partizanlık yapılmasına izin vermeyeceğini dile getiren Başkan Özcan, “Hanımefendi milletvekilimiz; ismi Arzu Aydın. Kendisi benim meslektaşım. Benim hakkımda savcılığı göreve çağırmış. Ben çalışanlarımızla yaptığım toplantıda, “Doğrudan kamu hizmeti yapan, yani emlak, muhasebe, insan kaynakları, yazı işleri gibi servislerde çalışan personelimiz partili olmasın. Vatandaş onun partili olduğunu hissetmesin” dedim. Tapudaki memurun, İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki doktorun ya da hemşirenin partili olmaması vatandaşı nasıl rahatlatıyorsa, biz de partilerimizi bir kenara bırakalım doğrudan hizmet edelim. Benim odamda bir tane CHP rozeti ya da bayrağı bulamazsınız. Çünkü ben bir kamu kuruluşu yönetiyorum. Ben partizanlık yapamam, yaptırmam” diye konuştu.

“BUNLAR İSTİYOR Kİ; İLİN VALİSİ BİLE PARTİ ÜYESİ OLSUN”

1940’lı yıllarda CHP’nin uyguladığı partili devlet anlayışını, günümüzde AK Parti’nin uyguladığını söyleyen Başkan Özcan, yapılan uygulamanın yanlış olduğuna işaret ederek, “Arzu Hanım’ın istediği şu; partili devlet anlayışı. Bunlar istiyor ki; ilin valisi bile parti üyesi olsun. Bunu geçmişte deneyen benim partimdi. 1940’lı yıllarda bu denendi, aradan 60-70 yıl geçti hesabı hala verilemiyor. Siz, parti olarak devleti yutamazsınız. Bunu yapmaya kalkanı halk cezalandırıyor. Tıpkı Cumhuriyet Halk Partisi’ni cezalandırdığı gibi. O gün CHP’nin yaptığı yanlıştı, bugün aynı yanlışı ülkemizi yönetenler yapıyor. İstiyor ki; belediyeye kadrolu militanlar dolsun, miting olunca herkes bayrakları alsın, gitsin. Bugünden söylüyorum; bundan sonra aday olursam, seçim çalışmalarında hiçbir belediye çalışanını yanımda görmek istemiyorum. İlk çağrımı, CHP’ye üye olan belediye çalışanlarına yaptım. Ben bu belediyeyi tarafsız olarak yöneteceğime söz verdim. Benim için AK Partili, CHP’li, MHP’li, İYİ Partili hiç

“PARTİLİ BİR BELEDİYE İSTEMİYORUM”

Özcan, konu ile ilgili suç unsuru görüldüğü takdirde savcılığa giderek ifade vermeye hazır olduğunu sözlerine ekleyerek, “Partili bir belediye istemiyorum. Benim siyasal bir kimliğim var ama bunu vatandaşa yansıtmaya hakkım yok. CHP’li, AK Partili belediye olmaz, burası Türkiye Cumhuriyeti’nin belediyesidir. Ben çağrımı tekrarlıyorum; savcılar bunda bir suç unsuru görürse de, gidip her vatandaş gibi ifade vermeye hazırım. Bırakın, belediyeyi tarafsız ve adil şekilde yönetmeye gayret edeyim. Ben CHP’liyim diye CHP’lileri belediyeye doldurmayayım. Yarın bir başkası geldiğinde, partisinin adamlarını belediyeye doldurmasın. Liyakate bakılsın, partisine bakılmasın. Ben böyle bakmaya devam edeceğim. O yüzden; doğrudan vatandaşla muhatap olan, memur gibi çalışan belediye personelini “partisiz” olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Etiketler: bolu haberler