Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Pandemi sürecinde alışveriş algısı değişti

Pandemi sürecinde alışveriş algısı değişti
Bolu'da İnşaat Mühendisi olan ve Beko'nun bayiliğini yapan Sertaç Günay ile pandemi döneminde beyaz eşya sektörünü konuştuk.

Haber: S. Sevgül Kaba

Pandeminin ilk aylarında sokağa çıkma yasağında beyaz eşya sektöründe bir yavaşlama olduğunu söyleyen Sertaç Günay "Normalleşme ile birlikte düğün sezonunda açılmasıyla sektörde bir rahatlama oldu. Özellikle Kurban bayramında derin dondurucu satışlarında bir hareketlenme yaşandı" dedi. Günay , ürünlere bayram sonrası yüzde 10'luk bir zam geldiğini söyleyerek fabrikalarda yaşanan sıkıntıların sektörü de etkilediğini ve normalleşme ile birlikte bir zamlanma yaşandığını söyledi. Geçen sezon ile pandemi dönemini karşılaştıran Günay "Pandemi döneminde satışlarımız düştü. Geçen sezona göre yarı yarıya atlattık. . Çeyiz paketlerinde çok iyi kampanyalar yapıldı.  Oda sektörü bir yere kadar hareketlendirdi." dedi

 Vatandaşın Pandemi süreciyle alışveriş algısı da değişti

Sertaç Günay vatandaşın pandemi süreciyle alışveriş algısının da değiştiğini ve artık daha temkinli davranıldığını belirterek internet alışverişlerinin daha çok tercih edildiğini ve eğitimin uzaktan yapılmasıyla bilgisayar ve tabletlerin yoğun bir ilgi gördüğünü de söyledi.